Top 3 ceaiuri care combat tulburările digestive

1 77670 original jpg jpeg

Datorită proprietăţilor calmante şi altor substanţe nutritive importante, cele trei ceaiuri au capacitatea de a combate problemele digestive, inclusiv balonarea şi gazele.

Gazele sunt simptomul indigestiei, dar şi al alergiei la anumite alimente sau tulburări digestive. Ele nu reprezintă o problemă gravă de sănătate, ci disconfortul provocat de durerea de stomac şi inflamaţia abdominală. Dar toate aceste neplăceri pot fi combătute cu ajutorul unor remedii naturale - ceaiurile - mai exact.

Ceaiul de scorţişoară

Scorţişoara este un condiment, care are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante şi care îmbunătăţesc sănătatea sistemului digestiv. În plus, favorizează eliminarea toxinelor şi grăsimilor acumulate în organism, ele fiind cele care provoacă balonarea şi gazele.

Ai nevoie de:

-    1 lingură de scorţişoară

-     250 ml apă

Mod de preparare:

Pune apa la fiert. Adaugă scorţişoara când apa fierbe şi apoi acoperă ibricul cu o farfuriuţă. Lasă-l să facă infuzie 15 minute, după care strecori ceaiul în ceaşcă.

Când se bea

Se bea când suferi de balonare şi alte tulburări digestive. Nu bea mai mult de trei ceşti de ceai de scorţişoară pe zi!

Ceai de cardamom

Datorită substanţelor antiinflamatoare şi digestive, cardamomul este ideal pentru persoanele care suferă frecvent de tulburări ale sistemului digestiv. În plus, ingredientele active reduc producţia de gaze din intestine, ajutând în acelaşi timp la eliminarea toxinelor acumulate în organism.

Ai nevoie de:

-    ½  lingură de cardamom

-    250 ml apă

Mod de preparare:

Adaugă cardamomul în apa fierbinte, apoi lasă-l să infuzeze 15 minute. Strecoară şi toarnă ceaiul în ceaşcă.

Când se bea

Se bea de fiecare dată când te simţi balonată. Opţional, poţi bea ceaiul de cardamom înainte de a mânca.

Ceai de boldo

Boldo este o plantă cu proprietăţi antioxidante şi calmante, care stimulează digestia şi ţine sub control flatulenţa şi dezechilibrele care au loc la nivelul florei bacteriene intestinale. Ceaiul boldo este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra sănătăţii ficatului. În plus, ajută la eliminarea toxinelor acumulate în ficat şi în întregul organism.

Ai nevoie de:

-    1 lingură de frunze uscate de boldo

-    250 ml apă

Mod de preparare:

Pune frunzele uscate de boldo în apa fierbinte, acoperă cana cu o farfurie şi las-o să infuzeze 15 minute. Apoi, strecoară şi toarnă ceaiul într-o altă ceaşcă.

Când se bea

Bea o ceaşcă de ceai de boldo după-amiaza. Dacă suferi de inflamaţie sau gaze, bea o ceaşcă de ceai înainte de a mânca.



Recente

b038ea69 ee3f 0217 15a6 d6e5ff90b47d jpg
Tort cu crema de branza, caramel si alune  Sursa foto shutterstock 2174052631 jpg
Bucura te de un zambet perfect cu fatete dentare  Pretul tratamentului un motiv in plus jpg
Activitati care iti reduc varsta biologica  Sursa foto shutterstock 2158025595 jpg
Ciorba de perisoare de curcan  Sursa foto shutterstock 2396590307 jpg
shutterstock 2165596469 jpg
ClickPentruFemei (2) (4) jpg
Tarta cu merisoare si bezea  Sursa foto shutterstock 223955176 jpg
oțet de mere  foto   Shutterstock jpg
Cum maresti eficienta suplimentului de Omega 3 Sursa foto Pixabay  pills 3151089 1280 jpg
Supa de fasole  Sursa foto shutterstock 1036463935 jpg
mănuși  foto   Shutterstock jpg
somn (1) jpg
La ce pericole te expui atunci când usuci hainele în apartament jpg
Placinta cu bezea si lamaie  Sursa foto shutterstock 721640803 jpg
placinta in cuptor 2446203989 jpg
db4644c1 06d5 4dcf 0f97 98b0345d6eee jpg
Budinca de paste cu ton  Sursa foto shutterstock 2230398657 jpg
shutterstock 1638285745 jpg
melasma jpg