Top 3 ceaiuri care combat tulburările digestive

Datorită proprietăţilor calmante şi altor substanţe nutritive importante, cele trei ceaiuri au capacitatea de a combate problemele digestive, inclusiv balonarea şi gazele.
Gazele sunt simptomul indigestiei, dar şi al alergiei la anumite alimente sau tulburări digestive. Ele nu reprezintă o problemă gravă de sănătate, ci disconfortul provocat de durerea de stomac şi inflamaţia abdominală. Dar toate aceste neplăceri pot fi combătute cu ajutorul unor remedii naturale - ceaiurile - mai exact.
Ceaiul de scorţişoară
Scorţişoara este un condiment, care are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante şi care îmbunătăţesc sănătatea sistemului digestiv. În plus, favorizează eliminarea toxinelor şi grăsimilor acumulate în organism, ele fiind cele care provoacă balonarea şi gazele.
Ai nevoie de:
- 1 lingură de scorţişoară
- 250 ml apă
Mod de preparare:
Pune apa la fiert. Adaugă scorţişoara când apa fierbe şi apoi acoperă ibricul cu o farfuriuţă. Lasă-l să facă infuzie 15 minute, după care strecori ceaiul în ceaşcă.
Când se bea
Se bea când suferi de balonare şi alte tulburări digestive. Nu bea mai mult de trei ceşti de ceai de scorţişoară pe zi!
Ceai de cardamom
Datorită substanţelor antiinflamatoare şi digestive, cardamomul este ideal pentru persoanele care suferă frecvent de tulburări ale sistemului digestiv. În plus, ingredientele active reduc producţia de gaze din intestine, ajutând în acelaşi timp la eliminarea toxinelor acumulate în organism.
Ai nevoie de:
- ½ lingură de cardamom
- 250 ml apă
Mod de preparare:
Adaugă cardamomul în apa fierbinte, apoi lasă-l să infuzeze 15 minute. Strecoară şi toarnă ceaiul în ceaşcă.
Când se bea
Se bea de fiecare dată când te simţi balonată. Opţional, poţi bea ceaiul de cardamom înainte de a mânca.
Ceai de boldo
Boldo este o plantă cu proprietăţi antioxidante şi calmante, care stimulează digestia şi ţine sub control flatulenţa şi dezechilibrele care au loc la nivelul florei bacteriene intestinale. Ceaiul boldo este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra sănătăţii ficatului. În plus, ajută la eliminarea toxinelor acumulate în ficat şi în întregul organism.
Ai nevoie de:
- 1 lingură de frunze uscate de boldo
- 250 ml apă
Mod de preparare:
Pune frunzele uscate de boldo în apa fierbinte, acoperă cana cu o farfurie şi las-o să infuzeze 15 minute. Apoi, strecoară şi toarnă ceaiul într-o altă ceaşcă.
Când se bea
Bea o ceaşcă de ceai de boldo după-amiaza. Dacă suferi de inflamaţie sau gaze, bea o ceaşcă de ceai înainte de a mânca.