Top 3 ceaiuri care combat tulburările digestive

1 77670 original jpg jpeg

Datorită proprietăţilor calmante şi altor substanţe nutritive importante, cele trei ceaiuri au capacitatea de a combate problemele digestive, inclusiv balonarea şi gazele.

Gazele sunt simptomul indigestiei, dar şi al alergiei la anumite alimente sau tulburări digestive. Ele nu reprezintă o problemă gravă de sănătate, ci disconfortul provocat de durerea de stomac şi inflamaţia abdominală. Dar toate aceste neplăceri pot fi combătute cu ajutorul unor remedii naturale - ceaiurile - mai exact.

Ceaiul de scorţişoară

Scorţişoara este un condiment, care are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante şi care îmbunătăţesc sănătatea sistemului digestiv. În plus, favorizează eliminarea toxinelor şi grăsimilor acumulate în organism, ele fiind cele care provoacă balonarea şi gazele.

Ai nevoie de:

-    1 lingură de scorţişoară

-     250 ml apă

Mod de preparare:

Pune apa la fiert. Adaugă scorţişoara când apa fierbe şi apoi acoperă ibricul cu o farfuriuţă. Lasă-l să facă infuzie 15 minute, după care strecori ceaiul în ceaşcă.

Când se bea

Se bea când suferi de balonare şi alte tulburări digestive. Nu bea mai mult de trei ceşti de ceai de scorţişoară pe zi!

Ceai de cardamom

Datorită substanţelor antiinflamatoare şi digestive, cardamomul este ideal pentru persoanele care suferă frecvent de tulburări ale sistemului digestiv. În plus, ingredientele active reduc producţia de gaze din intestine, ajutând în acelaşi timp la eliminarea toxinelor acumulate în organism.

Ai nevoie de:

-    ½  lingură de cardamom

-    250 ml apă

Mod de preparare:

Adaugă cardamomul în apa fierbinte, apoi lasă-l să infuzeze 15 minute. Strecoară şi toarnă ceaiul în ceaşcă.

Când se bea

Se bea de fiecare dată când te simţi balonată. Opţional, poţi bea ceaiul de cardamom înainte de a mânca.

Ceai de boldo

Boldo este o plantă cu proprietăţi antioxidante şi calmante, care stimulează digestia şi ţine sub control flatulenţa şi dezechilibrele care au loc la nivelul florei bacteriene intestinale. Ceaiul boldo este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra sănătăţii ficatului. În plus, ajută la eliminarea toxinelor acumulate în ficat şi în întregul organism.

Ai nevoie de:

-    1 lingură de frunze uscate de boldo

-    250 ml apă

Mod de preparare:

Pune frunzele uscate de boldo în apa fierbinte, acoperă cana cu o farfurie şi las-o să infuzeze 15 minute. Apoi, strecoară şi toarnă ceaiul într-o altă ceaşcă.

Când se bea

Bea o ceaşcă de ceai de boldo după-amiaza. Dacă suferi de inflamaţie sau gaze, bea o ceaşcă de ceai înainte de a mânca.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg