6 motive pentru care ar trebui să bei zilnic ceai de lemongrass

1 64331 original jpg jpeg

Ceaiul de lemongrass nu este doar foarte răcoritor, ci este şi extrem de benefic pentru corpul tău. În plus, consumat zilnic, ceaiul de lemongrass ajută la buna funcţionare a organelor şi ţine la distanţă anumite afecţiuni.

Deşi foarte bun pentru adulţii,copiii nu ar trebui să bea ceai de lemongrass înainte de a consulta un medic.

Bun pentru rinichi şi ficat

Proprietăţile diuretice ale acestei plante exotice  ajută organismul să elimine toxinele,contribuind astfel la buna funcţionare a rinichilor şi a ficatului,potrivit unui studiu publicat în Journal of Applied Pharmaceutical Science privind activităţile antimicrobiene ale extractelor etanolice de lemongrass.

Lemongrass,remediul pentru tuse şi răceală

O cană de ceai de lemongrass  te poate scăpa de tuse şi răceală.  Proprietăţile antibacteriene şi antimicrobiene ale plantei te ajută să faci faţă bolii. De altfel,acest ceai te scapă chiar şi de durerile de cap.

Băut zilnic,ceaiul de lemongrass poate combate artrita

Proprietăţile anti-inflamatorii ale lemongrass ajută la suprimarea enzimelor care pot produce inflamarea articulaţiilor şi care,în timp,pot duce la artrită. Acest ceai ameliorează durerea. Planta poate fi amestecată cu ulei de nucă de cocos,după care se aplică direct pe articulaţii. Dar şi ceaiul de lemongrass este,de asemenea,benefic pentru artrită.

O ceaşcă de ceai de lemongrass poate ajuta digestia

Proprietăţile antimicrobiene ale lemongrass ajută la ameliorarea gastroenteritei. Compuşii săi antiseptici omoară bacteriile,reducând astfel flatulenţa,crampele stomacale,constipaţia sau arsurile stomacale.

Lemongrass este bun şi pentru piele

Lemongrass este bogat în vitamina A şi,prin urmare,foarte util pentru combaterea problemelor de piele. Proprietăţile antiseptice şi astringente ale plantei sunt extrem de benefice pentru reducerea acneei şi a coşurilor,lemongrass fiind eficient chiar şi în lupta contra psoriazisului. O cană de lemongrass pe zi este cel mai bun mod de a curăţa corpul şi pielea.

Cancerul poate fi combătut cu lemongrass

Studiile arată că citralul,una dintre componentele lemongrass,ajută la prevenirea înmulţirii celulelor canceroase hepatice. Astfel,consumul de ceai de lemongrass prezintă rezultate promiţătoare în prevenirea cancerului de piele sau a cancerului de sân.