Top 5 plante care calmează durerea

1 72598 original jpg jpeg

Ai dureri articulare, de cap, de măsele sau de burtă? Încearcă să înlocuieşti medicamentele clasice cu ingrediente naturale, care nu au efecte adverse.

Cuişoarele te scapă de problemele dentare

În cazul în care durerile de dinţi sau de măsele nu te lasă să dormi noaptea,mestecă câteva cuişoare. Planta conţine eugenol-substanţă anestezică şi antiseptică,dar şi tanini şi flavonoide. Uleiul de cuişoare poate fi un remediu la fel de eficient. Aplică maximum 2 picături de ulei direct pe zona cu probleme. În cazul în care te confrunţi cu sângerări gingivale,nu folosi acest remediu. Leacul este contraindicat şi femeilor însărcinate.

Scoarţa de salcie,contra durerilor de cap

Un remediu mai puţin cunoscut,contra durerilor de cap şi a migrenelor,este ceaiul din scoaţă de salcie. Aceasta conţine salicină-substanţa activă din aspirină,care are efect analgezic. Prepară remediuldintr-o lingură de coajă măcinată cu 250 ml de apă. Lasă la fiert 10 minute,apoi trecoară şi bea neîndulcit.

Arnica,soluţia pentru articulaţii

În cazul în care durerile articulare,accentuate în perioada rece,îţi dau bătăi de cap,încearcă un preparat natural pe bază de arnică. Planta conţine helenalină,cu efect analgezic,precum şi substanţe antiinflamatoare. Prepară o infuzia de arnică,din 3 g de flori la o cană de apă clocotită. Laşi la infuzat 15 minute,strecori şi bei neîndulcit,cu înghiţituri mici. Tratamentul este contraindicat femeilor însărcinate. În doze mari,arnica poate fi toxică,de aceea este bine să foloseşti remediul doar după ce discuţi cu un fitoteraput.

Ceapa,bună pentru gât

Pentru tratarea durerilor de gât este recomandat să faci gargară cu ceai de ceapă. Pur şi simplu tai în patru o ceapă curăţată de coajă şi o pui la fiert în 500 ml apă. Laşi să fiarbă până scade lichidul la jumătate. Pentru a-l bea cu mai mare uşurinţă,adaugă câteva felii de mentă în ceaiul luat de pe foc. Pune şi sucul de la o jumătate de lămâie. În acelaşi scop,dacă nu te deranjează gustul,poţi bea zeama de la o ceapă stoarsă.

Menta,tratamentul pentru spate

În cazul în care te confrunţi cu dureri de spate sau dureri musculare,poţi face un masaj cu ulei de mentă.  Remediul este bun şi în cazul durerilor de după antrenament sau a celor cauzate de întinderi musculare.

Recomandarea săptămânii

Pentrun memoria ta

Ropharma recomandă Magnozen pentru refacerea echilibrului fizic şi mental perturbat al organismului,cauzat de un stil de viaţă solicitant. Suplimentul are ca rezultat îmbunătăţirea stării generale şi a funcţiei intelectuale. Datorită conţinutului de magneziu şi de vitamina B6,contribuie la funcţionarea normală a sistemului nervos,la reducerea oboselii şi la menţinerea sănătăţii psihice. Produsul este un adjuvant eficient în stările depresive şi anxioase. Produsul este recomandat doar adulţilor. Preţ 11 lei. 



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg