Tratamente cu lămâi

1 73124 original jpg jpeg

Se spune că, atunci când viaţa îţi oferă lămâi, trebuie să faci limonadă - cu trimitere la momentele neplăcute de care ne putem lovi şi peste care e bine să încercăm să trecem, întorcându-le în favoarea noastră. Cu toate acestea, lămâia este departe de a fi un simbol al neplăcerii, aducând o mulţime de beneficii sănătăţii noastre.

Deşi gustul ei nu este tocmai pe placul tuturor,rezultatele pe care acest fruct le oferă,în diverse probleme şi afecţiuni,sunt uimitor de eficiente.

Aliat împotriva răcelii

În sezonul rece,nimic nu este mai enervant decât veşnica răceală,care te chinuie atunci când ţi-e lumea mai dragă. Şi oricine ştie că,înainte de a face un drum până la farmacie,cel mai bun prieten la nevoie este banala lămâie. Bogată în vitamina C,aceasta întăreşte sistemul imunitar,ajutându-l să lupte mai eficient împotriva bolii. Consumată cu puţin zahăr sau miere,ori folosită în clasicul ceai culămâie,aceasta grăbeşte vindecarea,îmbunătăţindu-ţi simţitor starea.

Sfat Click! pentru femei

Pentru un efect si mai rapid împotriva răcelii,combină lămâia cu câteva feliuţe de ghimbir,pentru a adauga un plus de savoare ceaiului tău. În plus,ghimbirul ameliorează cu succes durerile în gât.

Contra indigestiei şi constipaţiei

Sucul de lămâie favorizează digestia,iar o limonadă proaspată este recomandată dupa orice masă copioasă.  În organism,lămâia creează un efect alcalin,ajutând în procesul de detoxificare. Fructul stimulează sistemul gastro-intestinal,reducând simptomele de balonare şi arsuri la stomac.  De asemenea,dimineaţa este recomandat să consumi apă caldă,nu fierbinte,cu lămâie,pentru a preveni indigestia şi constipaţia.

Ajută la pierderea în greutate

Lămâile au proprietăţi diuretice,care te ajută atunci când îţi doreşti să urmezi un regim de slăbire. Introdu acest fruct în salate,ceaiuri sau pur şi simplu consumă-l ca atare. Vitamina C accelerează metabolismul,oferindu-ţi totodată un plus de energie atunci când îţi doreşti să faci mai multă mişcare.

Menţin senzaţia de saţietate

Lămâile sunt bogate în fibre,numite pectine,care ajută la înlăturarea senzaţiei de foame pentru mai mult timp. Dacă ţi-e poftă de dulciuri,bea apă cu lămâie – vei vedea că nevoia de dulce dispare în scurt timp. Nutriţioniştii susţin că apa cu lămâie stimulează arderile la nivel celular,ceea ce te ajută dacă vrei să slăbeşti.

Îmbunătăţesc aspectul pielii

Datorită antioxidanţilor din lămâi,tenul tău va capata o strălucire aparte,iar ridurile vor fi atenuate. Vitamina C neutralizează radicalii liberi asociaţi cu îmbătrânierea pielii,păstrând fermitatea tenului mai mult timp. Sucul de lămâie poate fi folosit şi ca loţiune tonică pentru tenul gras,însă este mai puţin recomandat pentru un ten sensibil,care se irită uşor. Ajută,de asemenea,la vindecarea acneei şi a petelor,prin aplicarea lui pe zonele cu probleme.

Truc Click!pentru femei

Taie doua felii de lămâieşi aplică-le peste zonele afectate de acnee,timp de 5 minute,apoi clăteşte cu apă rece.  Această soluţie este eficientă şi în cazul punctelor negre,dacă adaugi puţină miere.

Tratează respiraţia urât mirositoare

Cauzele unei respiraţii urât mirositoare pot fi diverse. Dacă te confrunţi cu o astfel de problemă,cel mai indicat este să ceri sfatul unui specialist,însă proprietăţile lămâii te pot ajuta să diminuezi considerabil efectele acestei probleme. Amestecă sucul unui fruct cu apă si o lingură de miere. Obţii un amestec cu care îţi clăteşti gura dimineaţa şi seara. În acest fel,producţia de salivă se va activa,iar bacteriile care se dezvoltă pe limbă vor fi eliminate.