Tratamente naturale pentru călcâie aspre

1 76495 original jpg jpeg

Călcâiele aspre sunt o problemă frecventă, cu care multe femei se confruntă, indiferent de anotimp. Însă, există câteva tratamente naturale, foarte eficiente, care combat pielea moartă de pe picioare.

Apă cu sare Epsom

Epsom Salt Cleansing jpg jpeg

Sarea Epsom va elimina pielea moartă şi uscată de pe călcâie, lăsând-o catifelată şi plăcută la atingere. Pune într-un vas mare apă fierbinte şi 4 linguri de sare. Amestecă cu mâna, apoi cufundă picioarele în apa sărată, vreo 20 de minute, după care foloseşte o piatră de călcâie pentru îndepărtarea pielii moarte. Şterge-le cu un prosop.

Oţet de cidru de mere

Apple Cider Vinegar Background jpg jpeg

Oţetul are proprietăţi de curăţare, eficient şi în combaterea pielii uscate. Dacă ai pielea călcâielor uscate şi aspre, aplică zilnic oţet pe picioare, în special pe zona câlcâielor. Clăteşte cu apă rece şi şterge picioarele cu un prosop. Pentru cele mai bune rezultate, repetă tratamentul timp de două săptămâni.

Masaj cu fulgi de ovăz

How To Make Oatmeal Mask jpg jpeg

Fulgii de ovăz conţin substanţe nutritive care curăţă pielea şi o înmoaie. Amestecă trei linguri de fulgi de ovăz cu trei linguri de iaurt. Masează picioarele, inclusiv călcâiele, cu pasta obţinută. Las-o să acţioneze cel puţin 10 minute. Pielea va rămâne hidratată, netedă şi catifelată.

Piure de banană

Ripe Bananas jpg jpeg

Cu toţii iubim gustul delicios şi dulce al bananelor! Cu toate acestea, acest ingredient uimitor poate trata pielea uscată în câteva minute! Pisează două banane şi aplică pasta obţinută pe picioare, ca o mască, las-o să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul de două-trei ori pe săptămână.

Credite foto: