Tratamente naturale pentru călcâie uscate

1 80578 original jpg jpeg

Te confrunţi cu călcâie uscate şi aspre şi te întrebi cum poţi rezolva problema? Unele dintre cele mai populare remedii naturale te ajută să redai frumuseţea picioarelor şi, implicit, a călcâielor. Iată care sunt cele mai eficiente:

Apă cu săpun

Pune săpun în apă caldă şi înmoaie picioarele în soluţia obţinută aproximativ 15 minute. Apoi foloseşte piatra specială pentru călcâie pentru a îndepărta pielea moartă. După ce le-ai curăţat, şterge-le cu un prosop şi aplică o cremă hidratantă.  

Miere

Mierea poate face minuni dacă ai călcâiele crăpate şi uscate, deoarece hidratează pielea natural. Adaugă două-trei linguri de miere în apă caldă când te speli şi înmoaie picioarele în soluţia obţinută 15-20 de minute. Îndepărtează pielea moartă cu piatra de călcâie, apoi ştrerge-le şi aplică o cremă hidratantă.

Ulei de nucă de cocos

Prezent în foarte multe produse destinate îngrijirii corporale, uleiul de nucă de cocos este foarte bun şi pentru călcâiele uscate şi crăpate. El hidratează pielea, dar are şi proprietăţi antibacteriene şi antifungice, care previn infecţiile care pot să apară. Spală-te şi înmoaie picioarele în apă caldă 20 de minute, şterge-te şi apoi masează picioarele cu un strat gros de ulei de nucă de cocos. Pune-ţi în picioare o pereche de şosete, spălându-te a doua zi.

Sare Epsom

Sarea Epsom este cunoscută pentru faptul că elimină toxinele şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Adaugă o jumătate de cană de sare Epsom în apa caldă. Înmoaie picioarele în soluţia obţinută 10 minute şi apoi elimină tegumentul uscat cu piatra de călcâie. Repetă tratamentul până când problema dispare.

Ulei de măsline

La fel ca ulei de nucă de cocos, poţi folosi orice ulei vegetal. Masează călcâiele după ce ai spălat picioarele cu ulei de măsline călduţ. Pune-ţi o pereche de şosete şi lasă uleiul să acţioneze asupra pielii peste noapte.

Lapte

S-ar putea să fii surprinsă să auzi că laptele este bun pentru exfoliere, oferind pielii o strălucire sănătoasă. Acidul lactic şi alfa hidroxi acizii din lapte ajută la îndepărtarea pielii uscate de pe călcâie. Adaugă o ceaşcă de lapte în apă caldă şi înmoaie picioarele 10-15 minute în soluţia lăptoasă. Aplică la final o cremă hidratantă. Repetă tratamentul zilnic.