Tratamentele naturale pentru infertilitate

1 69657 original jpg jpeg

Vă doriţi un copil, dar acesta se lasă aşteptat? Teoria spune că o femeie sănătoasă poate să rămână însărcinată chiar şi după un an de „încercări“. Actul de concepere a unui copil nu este o treabă uşoară, explică experţii. Noi îţi dezvăluim câteva leacuri naturiste care cu siguranţă te vor ajuta.

În afara de remediile pe bază de plante,pentru sporirea fertilităţii este bine să consumi cât mai multe alimente bogate în vitamine.

Dacă pentru bărbaţi este recomandată vitamina C,care împiedică celulele care formează sperma să se lipească unele de altele şi,în felul acesta,favorizează ajungerea spermatozoizilor la ovul,la femei vitamina C usucă secreţiile din vagin.

Iar acest lucru îngreunează mobilitatea spermatozoizilor către ovul. Altă vitamină care este benefică fertilităţii este vitamina E.

Aceasta se ia,însă,numai la recomandarea doctorului,deşi are un rol foarte important în procesul de fertilitate.

După 35 de ani apare riscul de infertilitate

Este adevărat că punctul cel mai ridicat al fertilităţiila femei se situează undeva în jurul vârstei 32 de ani. După această vârstă şansele de a rămâne însărcinată încep să scadă,iar acest declin devine mai rapid după vârsta de 40 de ani.

Specialiştii spun că nu e cazul să ne alarmăm,chiar dacă cifrele sunt reale. Un cuplu sănătos,apt pentru procreere,are doar 25% şanse să conceapă un copil în timpul ovulaţiei.

Poate a trecut un an de când tot „încercaţi“,dar nu trebuie să disperaţi. Cu toate că după 12 luni se poate pune un diagnostic pe probleme de fertilitate,să ştiţi că în această situaţie se află multe persoane.

Perseveraţi! Eventual,dacă problema persistă şi au trecut ani buni de când nu mai folosiţi nicio metodă de contracepţie,apelaţi la ajutorul unui specialist în fertilizare.

Cele mai eficiente plante pentru fertilitate

Printre cele mai cunoscute şi eficiente plante medicinale care măresc şansele de a concepe copii se numără:

1.     Brânca ursului

Această plantă stimulează activitatea ovarelor şi producerea de ovule. De asemenea,revitalizează organismul şi reglează menstruaţia. În plus,favorizează şi relaxează mucoasa uterină,măreşte cantitatea de secreţii vaginale şi asta e bine,pentru că lichidele au rol lubrifiant. Nu în ultimul rând,brânca ursului tratează frigiditatea.

2.     Ciuboţica cucului

O poţi găsi la magazinele tip plafar şi este cunoscută pentru proprietăţile benefice pentru femei. De exemplu,ajută la reechilibrarea hormonală,astfel încât să ştii când eşti la ovulaţie.

3.      Seminţele de in

Seminţele de insunt deosebit de eficiente în lupta cu simptomele infertilităţii. Acestea au arătat calităţi terapeutice de îmbunătăţire a funcţiilor uterine,de reglare a ciclului menstrual. De asemenea,ameliorează sindromul premenstrual,combate apariţia endometriozei şi măreşte şanse de procreere.

4.      Urzica

Şi urzica este o plantă de ajutor în problemele de fertilitate. Consumând-o sub formă de ceai,tinctură,decoct şi capsule poţi elimina estrogenul în exces. În plus,urzica îmbunătăţeste fluxul sanguin al zonei pelviene,toifică uterul şi ajută corpul pentru susţinerea sarcinii.

De reţinut!Duă ce consulţi un specialist în apifitoterapie,vei putea urma un tratament naturist cu doze exacte si potrivite pentru corpul tău. Poţi lua singură preparate din aceste plante,dar efectul este mai mare dacă urmezi indicaţiile unui medic naturist.