Tratează indigestia cu ajutoare din natură

1 68101 original jpg jpeg

Ai plecat în concediu sau te-ai întors din vacanţă şi suferi de indigestie? Încearcă să tratezi problema cu ajutoare din cămara cu remedii „verzi“.

Farmacia naturală oferă câteva remedii eficiente pentru tulburările de digestie. După ce rezolvi problema,îţi sugerăm să fii mai atentă asupra a ceea ce consumitu şi ai tăi,mai ales pe timpul verii. Alimentele se alterează cu uşurinţă.

Ghimbirul şi muşeţelul combat indigestia

Rădăcina de ghimbir este un aliat de încredere în lupta cu tulburările de digestie,precum este indigestia,care se manifestă prin:dureri abdominale,senzaţie de arsură abdominală,eructaţii,senzaţie de prea plin,greaţă.

Poţi lua suplimente cu ghimbir sau poţi bea ceaiuri făcute din câteva feliuţe la o cană cu apă.

Muşeţelul este un tratament clasic contra indigestiei. Planta uscată şi mărunţită calmează deranjamentele stomacale şi ale tractului intestinal.

Bea câteva ceşti cu ceai de muşeţel pe parcursul zilei sau câte 10-15 picături de tinctură de muşeţel,de trei ori pe zi.

Leacuri cu mentă

Uleiul de mentă are proprităţi calmante asupra spasmelor musculare intestinale şi previn stările de greaţă. Poţi consuma tinctură de mentă,câte 10-15 picături diluate cu apă,de trei ori pe zi,între mese.

Dacă preferi să savurezi ceaiul de mentă,îl poţi prepara dintr-o linguriţă şi jumătate de plantă uscată şi mărunţită la o cană cu apă fierbinte.

Îl poţi bea atât cald,cât şi rece,ba chiar îi poţi adăuga un cubuleţ,două de gheaţă şi puţină miere.

Atenţie!Dacă ai arsuri la stomac,remediilecu mentă nu sunt indicate. Muşeţelul te ajută în această situaţie.

Bicarbonat de sodiu „stins“ cu lămâie

Indigestia poate fi ameliorată cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Amestecă o linguriţă de bicarbonat cu un pahar cu apă şi câteva picături de zeamă de lămâie,apoi bea această soluţie,ca să diminueazi efectele tulburării digestive.

Bicarbonatulreduce gazele intestinale şi previne balonarea.

Fereşte-te de sucuri răcoritoare carbogazoase şi cele naturale,din fructe,şi evită lactatele. Toate fermentează,balonează şi inhibă acţiunea ceaiurilor vindecătoare.