Tratează nevralgiile şi alte afecţiuni cu cataplasme

1 72209 original jpg jpeg

De pe vremea bunicii, cataplasmele sunt folosite pentru calmarea durerilor locale, fie că e vorba despre inflamaţii sau răni deschise. Iată care sunt cele mai eficiente comprese antidureri!

Nu îţi trebuie mare lucru,pentru că aceste remedii pe bază de cataplasme sunt uşor de preparat. Şi sunt foarte utile în caz de reumatism,nevralgii şi contracţii musculare.

Bine de ştiut!

De obicei,cataplasmele pot fi reci,calde,uscate sau umede şi fiecare are scopul ei. Tot cre tebuie să faci este să aplici pe piele plante sau alte remedii,care au efect analgezic,antimicrobian sau antispastic.

Varză e bună în caz de dureri de încheieturi

Pentru că are proprietăţi antiinflamatoare,cicatrizante şi tonifiante,varza este un remediu folosit extern în combaterea durerilor articulare.

Astfel,dacă suferi de artroză,entorse,gută,sciatică,lumbago,dar şi în caz de crampe abdominale,migrene şi probleme ale pielii,cum sunt abcesul,furunculul sau panariţiul poţi folosi cataplasme terapeutice.

Ai nevoie de două-trei frunze de varză albă sau roşie proaspătă,pe care o speli şi o usuci,apoi îi îndepărtezi nervurile. Cu un sucitor zdrobeşti frunzele şi le aplici pe locul dureros. Schimbi cataplasma de două ori pe zi.

Muştarul este bun în nevralgii

Cu seminţele de muştar negru poţi îmbunătăţi circulaţia sângelui. Acestea decongestionează plămânii şi sunt un remediu excelent pentru gripe,nevralgii,reumatism,inflamaţii articulare şi bronşită.

Râşneşte seminţele de muştar negru,din care foloseşti patru linguri de făină. Le amesteci cu puţină apă călduţă,iar pasta obţinută o pui într-un săculeţ de tifon. Ţine cataplasma pe zona cu probleme cel mult un sfert de oră.

Cartofii combat migrenele

Dacă te doare capul,încearcă să alungi migrenele cu cartofi. Au efect antiinflamator. Pune pe tâmple felii de cartof crud şi ţine-le până când se reduc durerile.

Pentru furuncule ajută cataplasma cu in

În caz de furuncul,poţi elimina puroiul cu cataplasmele din făină de in. Trebuie să amesteci făina cu apă caldă până se formează o pastă şi aplic-o pe zona cu durere cu un tifon.

În caz de reumatism,e bun usturoiul

Durerile reumatice pot fi ameliorate cu cataplasme cu usturoi(se pisează o căpăţână de usturoi şi se aplică între două bucăţi de pânză).Recente

ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica  Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg