Trifoiul luptă cu răcelile şi întăreşte imunitatea

1 73003 original jpg jpeg

Îl poţi găsi în variantele alb, roşu, trifoiul roşu de munte şi papanaş. Indiferent de trifoi, fitoterapeuţii spun că această plantă are calităţi terapeutice demne de luat în considerare. În sezonul rece, trifoiul combate gripa şi a dovedit că poate fi un aliat de nădejde când vine vorba despre menstruaţie şi infertilitate.

Trifoiul este adesea recomandat sub formă de ceaiuri,infuzii şi suplimente cu extract de trifoi în caz de astm,colici renale şi abdominale,răceală,iar studiile au arătat că aduce beneficii sănătăţii şi în caz de rău de mişcare. De asemenea,remediile din această plantă pot fortifica organismul.

Trifoiul roşu reglează menstruaţia

Dacă te confrunţi lunar cu dureri insuportabile cauzate de menstruaţie,ai grijă ca această plantă să nu-ţi lipsească din casă,pentru că este cu adevărat un aliat al femeilor. Este utilă în tratamentul pentru fertilitate,datorită conţinutului în izoflavone. Însă trifoiul roşu are şi alte proprietăţi importante,cum ar fi combaterea tulburărilor apărute odată cu instalarea menopauzei. Totodată,planta stimulează apariţia fluxului menstrual în caz de amenoree şi reglează ciclurile neregulate şi dureroase. Bea câte două căni de ceai de trifoi roşu pe zi,pe care îl faci dintr-o linguriţă de flori mărunţite la 250 ml de apă fiartă. 

Combate răul de mişcare

Cei care ştiu că se confruntă cu stări de panică în timpul unei călătorii,ar fi bine să bea ceai de trifoi roşu cu o jumătate de oră înainte de drum. Ceaiul,preparat din două linguriţe de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită,se ţine puţin în gură,apoi se înghite. Acesta combate stresul provocat de drumul lung şi de eventualele pericole care pot apărea în călătorie,şi relaxează la nivel psihic.

Info

Cercetările recente în acest domeniu au demonstrat că substanţele prezente în florile de trifoi roşu au acţiune antibiotică asupra unor germeni care dezvoltă boli digestive precum Salmonella sau Shigella. 

Luptă cu răcelile

Infuzia de trifoi alb se prepară dintr-o linguriţă de flori uscate infuzate cu o cană de apă fierbinte şi acoperite cu un capac pentru 15 minute. Trebuie să consumi trei căni de ceai pe zi,în caz de răceală sau chiar gripă. De asemenea,ceaiul e indicat în caz de alergie,urticarie,dureri de gută şi reumatism,însă poate vindeca şi infecţiile. Poţi bea ceai de trifoi alb şi în caz de crize astmatice.

Bine de ştiut! Extern,cu licoarea din trifoi poţi bai de şezut în caz de leucoree (scurgere vaginală).