Trucuri care te ajută să scapi de mirosul neplăcut din pantofii sport

Dacă vrei să elimini mirosul neplăcut din pantofii sport, aceste soluții naturiste te pot ajută! Funcționează extrem de simplu, iar tu ai nevoie doar de câteva produse. 

image

Mirosul neplăcut din pantofi este provocat de ciupercile și bacteriile care apar din cauza fluxului de aer limitat. În plus, pantofii absorb umezeala și transpirația, iar mirosul pătrunde în țesătură. Din fericire, există trucuri care îți sar în ajutor! 

Cum se spală pantofii sport 

Pentru început, este bine să pui pantofii la aerisit într-un loc unde circulă aerul (de pildă, lângă un ventilator sau pe terasă) și să adaugi în interiorul lor câteva ziare sau prosoape de hârtie, care o să absoarbă excesul de umiditate, recomandă „Reader's Digest”. 

Următorul pas este să verifici eticheta pantofilor și să îi speli după indicațiile oferite. Dacă folosești mașina de spălat, alege un ciclu de spălare delicat și o temperatură scăzută. Dacă optezi pentru spălarea manuală, lasă pantofii sport la înmuiat în apă călduță, apoi spală-i în interior cu o periuță de dinți veche și cu detergent de rufe. Pentru petele mari, folosește un agent special de curățare. La final, clătește-i cu apă rece până când nu mai rămân urme de detergent, pune câteva prosoape de hârtie în interiorul pantofilor și lasă-i să se usuce bine într-un loc aerisit. 

Oțet distilat

Vei scăpa de mirosul din pantofi cu ajutorul oțetului de mere care acționează ca un dezinfectant natural. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 4 linguri de oțet alb distilat cu un litru de apă. Cu un prosop sau cu o periuță de dinți, speli interiorul pantofilor, îi lași peste noapte să se usuce, iar a doua zi clătești din nou cu apă curată. 

Sfat: dacă nu îți place mirosul de oțet, poți să adaugi în soluție câteva picături de ulei esențial. 

Citește și: Tocurile au fost purtate inițial de bărbați. Cu ce scop și de ce s-au decis bărbații să nu mai poarte pantofi cu toc? 

Bicarbonat de sodiu 

De ajutor îți este și bicarbonatul de sodiu! Adaugi puțin bicarbonat în interiorul pantofilor și îl lași să acționeze câteva ore sau peste noapte. Îndepărteazi excesul de bicarbonat, clătești cu apă curată și îi lași din nou să se usuce. 

Uleiuri esențiale 

Uleiul esențial de arbore de ceai, precum și cel de eucalipt și cel de cuișoare sunt excelente pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Pui câteva picături pe 2 prosoape de hârtie și le adaugi în pantofi. Hârtia o să absoarbă bacteriile și umezeala, în timp ce uleiurile vor lăsa un miros plăcut. Lași câteva ore să acționeze, apoi clătești și usuci pantofii. 

Sfat: Evită să folosești uleiurile esențiale la curățarea pantofilor din piele, deoarece se pot deteriora!

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg