Cele mai bune soluții care te ajută să speli cabina de duș. Ai nevoie doar de câteva produse

Când nu ai la îndemână soluția pentru curățarea geamurilor, aceste trucuri te pot ajuta să speli rapid și eficient cabina de duș. Ai nevoie doar de câteva ingrediente (pe care sigur deja le deții). 

image

Nu ne place, însă trebuie să acceptăm că ușile cabinei de duș se pot murdări rapid. Mai mult decât atât, dacă acestea nu sunt spălate și șterse periodic, își pierd strălucirea, iar ulterior devin și mai greu de curățat. Totuși, nu îți face griji! Am găsit câteva soluții ce te vor ajuta să cureți ușile din sticlă și să scapi de murdărie. Iată cum faci ușile de la cabina de duș să strălucească, fără prea mult efort! 

Citește și: Cum speli corect prosoapele ca să nu fie aspre. Trucul eficient care le face moi și pufoase 

În primul rând, este esențial să ștergi zilnic ușile cabinei de duș cu o racletă pentru geamuri sau cu o cârpă din microfibră și să le lași deschise pentru aerisire. Apoi, săptămânal, este bine să le speli cu una dintre următoarele soluții.

Cum speli cabina de duș cu oțet 

Ai nevoie de: 1 cană cu oțet alb, 3 căni cu apă caldă, 1 sticlă pulverizatoare, 1 burete, 1 lavetă de curățat din microfibră. Combini oțetul cu apă în sticlă și pulverizeazi pe ușile cabinei de duș. Cu buretele, ștergi bine petele, apoi toată ușa. La final, ștergi cu cârpa din microfibră. 

Cum speli cabina de duș cu bicarbonat de sodiu

Această pastă este eficientă pentru îndepărtarea petelor de apă dură. Ai nevoie de: 1 ceașcă cu bicarbonat de sodiu, 2 linguri de apă caldă, 1 castron, 2 cârpe din microfibră. Torni bicarbonatul în bol și adaugi apă, până când se formează o pastă groasă. Aplici pasta pe sticlă (care este deja umedă) și ștergi cu una dintre cârpe. La final, clătești și usuci cu cealaltă cârpă. 

Vezi și: Ce dezvăluie despre tine prima parte pe care o speli la duș

Cum speli cabina de duș cu grepfrut

Pentru această soluție ai nevoie de: 1 grepfrut, 1 cană cu sare de masă și de 1 lavetă de curățat din microfibră. Tai jumătate de grepfrut și presari sare de masă pe ea. Cureți ușile dușului cu grepfrut și lași 10 minute ca sucul să acționeze. Clătești și repeți procedura cu cealaltă jumătate. Clătești din nou, apoi ștergi cu cârpa. 

Sursă foto: Shutterstock