Trucuri de beauty pentru fetele cu păr blond

Părul blond ne duce din start cu gândul la vară, petreceri și vacanțe, iar look-ul tău trebuie să fie mereu pe măsura aventurilor.

image

Dacă și tu ai părul blond, profită vara aceasta să te răsfeți cu trucuri de beauty care să îți scoată în evidență frumusețea, în combinație cu pletele de Cosânzeană, parcă sărutate de razele soarelui.

1. Nuanțare pentru un strop de culoare

Poți face schimbări minore la nivelul culorii, utilizând vopsea semi-permanentă (nuanțatoare) în culori pastelate: roz, albastru, violet, în funcție de preferințe. Acestea vor prinde perfect pe nuanțele de blond deschis și vor asigura o colorare medie, care va rezista câteva săptămâni (în funcție de cât de des îți speli părul).

În schimb, dacă ți se pare că părul blond (în special cel vopsit) și-a pierdut din strălucire și a luat o tentă ușor gălbuie, dă un refresh nuanței tale utilizând un șampon nuanțator gri. Acesta îți va reîmprospăta și uniformiza culoarea, conferind părului o strălucire naturală, cu reflexii argintii, protejând în același timp atât firul de păr, cât și culoarea. Îl poți folosi alternativ cu șamponul obișnuit, o dată sau de două ori pe lună, iar odată ce ai obținut rezultatul dorit, poți întrerupe utilizarea șamponului nuanțator.

2. Atenție la îngrijirea tenului

Dacă ai părul blond și, în special, tenul deschis la culoare, orice imperfecțiune va fi mai ușor de observat în astfel de situații. Ai grijă de tenul tău și asigură-i hidratarea corespunzătoare (atât prin consumul de apă, cât și prin utilizarea cremelor potrivite). În plus, nu uita de crema cu factor de protecție SPF – dermatologii și cosmeticienii recomandă să o folosim mereu, chiar și în anotimpul rece, însă vara în niciun caz nu trebuie să îți lipsească din rutina de îngrijire și pregătire a tenului.

Iar pentru a nu încărca tenul prea mult când ieși afară, alege un fond de ten sau o cremă BB cu acoperire ușoară spre medie. Nu exagera nici cu restul machiajului, pentru a lăsa pielea să respire și a preveni apariția diverselor imperfecțiuni.

3. Trucuri utile pentru machiaj

În completarea a ce am spus mai devreme, trecem acum la contouring. Caută să ai un contrast între nuanța părului și a tenului, adăugând o pată de culoare prin utilizarea unui bronzer sau a unui blush potrivit.

Nu încărca ochii, în special cu nuanțe foarte închise. În astfel de cazuri, vei crea un contrast prea puternic. Alege un smokey eyes lejer în nuanțe nude sau gri, iar pentru extra culoare, combină diverse nuanțe colorate (pastelate pentru un look de zi, mai romantic, intense/neon pentru un look vibrant, ideal pentru ieșiri noaptea). Evită rimelul negru, în special pe timp de zi, și alege nuanțe maronii.

4. Nu uita de sprâncene

Dacă părul tău natural este mai închis, iar acum te-ai vopsit blondă (în special într-o nuanță foarte deschisă), este posibil să se creeze un contrast prea mare între nuanța părului și cea a sprâncenelor. Chiar dacă nu trebuie să se potrivească la fix, nici nu este indicat să fie foarte închisă.

Pentru un look armonios, care să ți se potrivească perfect cu trăsăturile tale, este ideal să îți deschizi nuanța sprâncenelor astfel încât ele să fie cu 1-2 tonuri mai închise la culoare decât părul. Dacă ai sprâncenele mai deschise și/sau mai rare, poți utiliza tehnici de machiaj (combinație de corector de culoare pentru sprâncene și un creion de ochi într-o nuanță deschisă sau chiar albă). Însă dacă ai o nuanță mai închisă, le poți decolora cu o cremă de față cu înălbitor sau, ideal, la un salon de beauty.

5. Protejează-ți părul (și blondul) de căldură și soare

Aceste sfaturi se aplică în general, pentru a-ți proteja părul, însă în special dacă ai părul vopsit blond – atât pentru a menține firul sănătos, cât și pentru a te bucura de o culoare rezistentă. Iar când vorbim de căldură, ne referim atât la aparatele de styling și de uscare pe bază de căldură, cât și la efectele nocive ale razelor soarelui.

Caută să îți coafezi părul cât mai natural – pentru bucle, poți utiliza bigudiuri sau bentițe speciale (tip magic rope). Dacă trebuie însă să utilizezi ondulatorul sau placa (sau chiar și uscătorul de păr), folosește loțiuni sau spray-uri termoprotectoare pentru păr. La fel, poți utiliza spray-uri speciale de protecție pentru păr și împotriva razelor de soare. Însă ține cont de acest detaliu: părul vopsit blond care intră în contact cu loțiunile SPF pentru corp/față pot duce la o ușoară decolorare a părului. Nu în ultimul rând, asigură-i părului tău o hidratare corespunzătoare, utilizând balsam și/sau mască de păr după spălarea cu șamponul preferat.

Cu sfaturile noastre de beauty, vara aceasta ai ocazia să îți răsfeți părul blond și să te bucuri de un look minunat. Acordă atenția necesară acestor aspecte legate de beauty și îngrijește-ți tenul și părul corespunzător!



Recente

Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza  sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg