Ulei de mac beneficii: hrană pentru creier şi sursă de vitamine

1 72996 original jpg jpeg

Ulei de mac beneficii. Macul este una din cele mai vechi plante cultivate în Europa, iar uleiul extras din seminţele plantei era folosit din antichitate. Astăzi, acest produs este o specialitate din ce în ce mai căutată, pentru gustul delicat şi pentru beneficiile aduse sănătăţii.

Ulei de mac beneficii - La ce se foloseşte

Uleiul de mac,numit şi ulei alb,se extrage din seminţele plantei numită papaver somniferum. Seminţele sunt presate la rece. Rezultată un lichid auriu,deschis la culoare,delicat,cu aromă plăcută şi fină de nucă şi de anason.

Este folosită în salatele de crudităţi,în diverse deserturi – desert cu cereale,spre exemplu. Mulţi maeştri patiseri folosesc acest tip de ulei pentru a da un gust special preparatelor lor. Poate fi utilizat şi pentru a prepara delicioase bruschette. Uleiul este apreciat îndeosebi de adepţii dieteivegetariene sau vegane.

Avantaje pentru sănătate

Ulei de mac beneficii - Este bogat în acizi graşi nesaturaţi omega 6. Aceştia sunt importanţi pentru creştere şi dezvoltare,pentru funcţionarea inimii şi creierului. De asemenea,Uleiul de mac este o sursă bună de vitaminaE,un antioxidant natural.

O sută de grame de ulei oferă un aport caloric de 899 kcal şi 62,4 g acizi graşi polinesaturaţi. Este foarte sensibil la căldură,de aceea trebuie consumat repede şi păstrat în încăperi întunecate şi răcoroase.