Verbina te relaxează şi îţi ia durerea de cap

1 72230 original jpg jpeg

Se mai numeşte şi „iarba sacră“, pentru că verbina este de mare ajutor în sănătate. Alungă durerile de cap, chiar şi migrenele, te scapă de insomnii şi anxietate şi are efecte pozitive în caz de intoxicaţii.

O poţi recunoaşte uşor,după florile liliachii. Nu este pretenţioasă şi o întâlneşti pe locurile virane. Fitoterapeuţii spun că această plantă poate calma durerile de stomac,nevralgiile,migrenele,stimulează secreţia laptelui matern,reduce tensiunea arterială,calmează entorsele şi poate să combată chiar celulita.

Aşa se face ceaiul din verbină!

Îi spunem ceai,dar este vorba despre infuzie,amestecul lichid care se lasă deoparte,cu un capac deasupra,ca să se întrepătrundă aromele şi să-i crească proprietăţile terapeutice,şi despre decoct,ceaiul care se fierbe,pentru acelaşi efect. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 ml apă (o cană) şi se lasă trei minute la infuzat. Pentru decoctul din această plantă,ai nevoie de 20 g de verbină uscată,care se fierbe zece minute într-un litru de apă.

Decoctul cicatrizează rănile

Dacă foloseşti extern ceaiul de verbină,de exemplu la spălături ale leziunilor,să ştii că are efect cicatrizant. Dacă faci gargară cu el,amestecul combate inflamaţiile mucoasei bucale. Mai mult,cataplasmele cu verbină sunt eficiente şi în combaterea durerilor de articulaţii.

Diminuează stresul

Verbina se numără printre puţinele remedii care împiedică degradarea celulelor sistemului nervos,odată cu înaintarea în vârstă,potrivit studiilor efectuate de oamenii de ştiinţă neurologi de la Universitatea din Hong Kong. Peste jumătate din bolile pe care le tratează verbina sunt legate de sfera sistemului nervos. În caz de migrene pe fond de stres,se recomandă consumul unui litru de infuzie de verbină pe zi,în cure de cel puţin zece zile.Tulburările de somn pot fi reduse,dacă se ia seara,înainte de culcare,o linguriţă de tinctură de verbină. De asemenea,reduce în intensitate simptomele neplăcute ale migrenelor.

Are calităţi afrodisiace

Luată dimineaţa,două linguriţe pe stomacul gol,tinctura de verbină are uşoară acţiune sedativă,favorizează activitatea cerebrală,îmbunătăţeşte tonusul psihic şi fizic,fiind un remediu puternic împotriva asteniei. Se spune că,în urmă cu 2.000 de ani,romanii o administrau contra asteniei sexuale,datorită efectelor afrodiziace.

„Îmblânzeşte“ ciclul menstrual dureros

Dereglările produse în corp înainte de instalarea ciclului,durerile de sâni şi de ovare,dar şi starea nervoasă de provenienţă hormonală pot fi diminuate cu tinctură de verbină. Ia cu câteva zile înainte de menstruaţiecâte o linguriţă de tinctură de verbină,de 3-4 ori pe zi sau în timpul menstrelor,dacă simptomele sunt insuportabile,cum ar fi durerile şi crampele abdominale.

Combate probleme digestive

De asemenea,în caz de tulburări digestive,cum e enterocolita,infuzia de verbină,preparată dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă fierbinte,are efecte antispastice digestive şi calmante. E bine ca după ce dispar simptomele enterocolitei să se continue tratamentul cel puţin trei-cinci zile cu câte o linguriţă de pulbere de verbină pe zi.Recente

Greseli vestimentare care te fac ss pari mai in varsta Sursa imagine shutterstock 1304242240 jpg
durere in gat jpg
Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg