Îți place să mănânci picant? Iată de ce este bine!

În timp ce unele persoane evită mâncărurile picante de teama gustului specific, altele nu se pot abține de la condimentarea alimentelor preferate. Celor din a doua categorie le dăm vești bune, deoarece mâncarea picantă aduce unele beneficii pentru sănătate. Iată care sunt acestea!  

image

Pentru iubitorii alimentelor iuți, mâncarea picantă oferă o expriență culinară plăcută, deoarece acest gust le stimulează simțurile. Se spune că mâncărurile picante pot să declanșeaze eliberarea de endorfine și dopamine, substanțele care contribuie la senzația noastră de bine. Mai mult decât atât, alimentele picante fac mâncarea mai atractivă și delicioasă. Până acum, numai de bine despre aceste preparate, dar iată și alte avantaje pe care consumul de alimente iuți le poate aduce! 

Citește și: Ceaiul picant care accelerează metabolismul și topește grăsimile din talie 

De ce este bine pentru sănătate să mănânci mâncăruri și alimente picante? 

Alimentele iuți sunt, în general, benefice pentru sănătate. De exemplu, ardeii au un conținut scăzut de calorii, sunt bogați în vitamine (B6, B9, C) și antioxidanți. În plus, capsaicina, compusul care le oferă gustul specific, ajută la reducerea hipertensiunii arteriale, la creșterea colesterolului HDL (bun) și la reducerea colesterolului LDL (rău). Datorită proprietăților antioxidante, capsacina protejează împotriva bolilor de inimă și îmbunătățește sănătatea intestinală. Această substanță inhibă receptorii durerii prin inducerea senzației de căldură (reduce migrenele, durerea de cap, durerile musculare și cele articulare). 

Citește și: Cei mai iuți ardei din lume. Unul dintre soiuri nu a fost creat pentru consum uman 

În plus, capsaicina acționează asupra hipotalamusului, partea creierului care controlează foamea și sațietatea, astfel încât ne-ar putea determina să mâncăm mai puțin. Medicul Grace Derocha punctează pentru „USA TODAY”: „Unele cercetări au descoperit că acest compus crește capacitatea organismului de a arde grăsimile”.

Contează felul în care gătești alimentele! 

Desigur, pentru a profita de toate aceste beneficii este important felul în care gătești alimentele picante. Evită să folosești la prepararea lor: o cantitate generoasă de ulei, sare, zahăr, brânză grasă și alte grăsimi! 

  • Mâncarea picantă aduce, în general, multe beneficii, însă poate fi nepotrivită pentru persoanele care au o sensibilitate crescută la alimentele picante și dezvoltă disconfort gastrointestinal, cum ar fi indigestie și arsuri la stomac. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg