Îți place să mănânci picant? Iată de ce este bine!

În timp ce unele persoane evită mâncărurile picante de teama gustului specific, altele nu se pot abține de la condimentarea alimentelor preferate. Celor din a doua categorie le dăm vești bune, deoarece mâncarea picantă aduce unele beneficii pentru sănătate. Iată care sunt acestea!  

image

Pentru iubitorii alimentelor iuți, mâncarea picantă oferă o expriență culinară plăcută, deoarece acest gust le stimulează simțurile. Se spune că mâncărurile picante pot să declanșeaze eliberarea de endorfine și dopamine, substanțele care contribuie la senzația noastră de bine. Mai mult decât atât, alimentele picante fac mâncarea mai atractivă și delicioasă. Până acum, numai de bine despre aceste preparate, dar iată și alte avantaje pe care consumul de alimente iuți le poate aduce! 

Citește și: Ceaiul picant care accelerează metabolismul și topește grăsimile din talie 

De ce este bine pentru sănătate să mănânci mâncăruri și alimente picante? 

Alimentele iuți sunt, în general, benefice pentru sănătate. De exemplu, ardeii au un conținut scăzut de calorii, sunt bogați în vitamine (B6, B9, C) și antioxidanți. În plus, capsaicina, compusul care le oferă gustul specific, ajută la reducerea hipertensiunii arteriale, la creșterea colesterolului HDL (bun) și la reducerea colesterolului LDL (rău). Datorită proprietăților antioxidante, capsacina protejează împotriva bolilor de inimă și îmbunătățește sănătatea intestinală. Această substanță inhibă receptorii durerii prin inducerea senzației de căldură (reduce migrenele, durerea de cap, durerile musculare și cele articulare). 

Citește și: Cei mai iuți ardei din lume. Unul dintre soiuri nu a fost creat pentru consum uman 

În plus, capsaicina acționează asupra hipotalamusului, partea creierului care controlează foamea și sațietatea, astfel încât ne-ar putea determina să mâncăm mai puțin. Medicul Grace Derocha punctează pentru „USA TODAY”: „Unele cercetări au descoperit că acest compus crește capacitatea organismului de a arde grăsimile”.

Contează felul în care gătești alimentele! 

Desigur, pentru a profita de toate aceste beneficii este important felul în care gătești alimentele picante. Evită să folosești la prepararea lor: o cantitate generoasă de ulei, sare, zahăr, brânză grasă și alte grăsimi! 

  • Mâncarea picantă aduce, în general, multe beneficii, însă poate fi nepotrivită pentru persoanele care au o sensibilitate crescută la alimentele picante și dezvoltă disconfort gastrointestinal, cum ar fi indigestie și arsuri la stomac. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg