Lista celor mai bune alimente care susțin sănătatea rinichilor

Ca să ai rinichi sănătoși este bine să adaugi în meniul tău următoarele alimente ce sunt recomandate și pentru sănătatea tractului urinar. 

image

Rinichii acționează ca niște filtre ce elimină excesul de lichide și toxinele din organism, prin urină. În același timp, aceste organe mențin sub control nivelurile de minerale din organism, ajută la reglarea tensiunii arteriale și susțin rezistența osoasă. După cum se explică, rinichii îndeplinesc multe roluri și, de aceea, aceștia se pot suprasolicita. Când asta se întâmplă, pot să apară bolile renale, iar obiceiurile alimentare nepotrivite cresc și mai mult acest risc. Dar, când mănânci alimentele potrivite, protejezi sănătatea rinichilor și buna lor funcționare. Așadar, iată ce este bine să mănânci pentru a avea rinichi sănătoși! 

Pește gras - ton, somon, păstrăv

Când alegi să consumi pește gras, precum ton, somon, sardine, macrou sau păstrăv, organismul primește doza necesară de acizi grași omega-3. Aceste grăsimi reduc nivelul de trigliceride din sânge, scad tensiunea arterială mare și protejează rinichii. Studiile au arătat că un consum regulat de pește poate încetini progresia bolilor renale.  

Varză 

Varza este bogată în antioxidanți, substanțe care reduc riscul de disfuncții renale. De asemenea, este săracă în potasiu și în sodiu, ceea ce ajută la prevenirea bolilor de acest tip. Varza o poți consuma în salatele de crudități, sub formă de ciorbă sau pregătită la cuptor. 

Citește și: Cea mai simplă modalitate de a-ți detoxifica organismul - ciorbă cu varză murată 

Merișoare 

Pentru prevenirea infecțiilor tractului urinar, care agravează problemele renale, consumă merișoare! Acestea conțin antioxidanți care ajută la combaterea inflamației, susțin și digestia, dar și sănătatea inimii. 

Pentru sănătatea rinichilor, îți recomandăm această băutură cu merișoare care îți curăță instant rinichii

Ardei gras

La fel ca varza, ardeiul gras conține o mulțime de nutrienți necesari pentru sănătatea rinichilor, așa cum sunt vitaminele A, B6, B9, C, K și fibre. Cel mai recomandat este să consumi ardeiul gras crud, adăugat în salatele de crudități.

Alte alimentele pe care să le adaugi în meniul tău 

Pe lista alimentelor benefice pentru rinichi și pentru tractul urinar se află și: afinele, spanacul, zmeura, căpșunile, morcovii, cireșele, strugurii roșii, uleiul de măsline, usturoiul, ceapa, conopida, merele și albușurile de ou. 

Sursă foto: Shutterstock