Mesele festive ți-au provocat balonare? Rezolvi problema dacă elimini din meniu aceste alimente

Poate că ți-ai dorit să guști toate preparatele gustoase ce s-au aflat pe masa festivă de Crăciun, dar ce te faci dacă aceste bucate ți-au provocat balonare? În continuare, ar fi bine să elimini din meniul tău următoarele alimente ce îți pot face rău. 

image

Balonarea apare frecvent și, deși poate fi un simptom al anumitor afecțiuni medicale, de obicei, este cauzată de probleme digestive sau de factori dietetici. În timp ce grăsimile sănătoase, obținute din nuci, pește și ulei de cocos au efect benefic, la polul opus, există câteva alimente ce pot înrăutăți acest simptom neplăcut. Desigur, consumul de sare și de alcool favorizează retenția de apă și implicit balonarea, însă există mult mai multe alimente de care trebuie să te ferești.

Citește și: Ce suplimente alimentare s-au dovedit utile în caz de balonare și când e cazul să mergi la medic? 

Puiul, pe lista alimentelor care te pot balona 

De exemplu, puiul este unul dintre ele. Ai putea crede că este o decizie înțeleaptă să consumi seara, la cină, friptură de pui, însă dacă dimineața te simți balonat, de vină ar fi tocmai această carne. Asta se întâmplă, deoarece majoritatea păsărilor din comerț sunt injectate cu sare și cu aditivi, pentru a avea un gust mai bun. Ideal este să citești bine eticheta cărnurilor înainte de a le achiziționa. 

Un alt preparat care ar putea favoriza balonarea este sosul pentru paste. Potrivit „Gourmandize” o singură ceașcă cu sos de paste la borcan poate să conțină chiar și 1.000 mg de sodiu, ceea ce este mult pentru o porție. Mai sigur este că îți prepari acasă sosul pentru pastele pe care urmează să le pregătești și, desigur, să eviți să adaugi sare în exces. 

Pentru a-și păstra prospețimea, pâinea pentru sandvișuri, dar și chiflele conțin o cantitate mare de sare. În plus și carbohidrații din produsele făcute din făină albă favorizează balonarea. Este mai bine să optezi pentru produse din făină integrală sau să îți faci singur pâinea în casă. 

Vezi și: Plante benefice pentru digestie. Învață cum să prepari remediile 

Ce alte alimente te pot balona? 

Un alt aliment ce te poate balona este untul, deoarece are multă sare în compoziție. Supele instant, mezelurile, vegeta, stridiile prefierte și preparatele care conțin fructe de mare, de asemenea, conțin sare și îți pot provoca o astfel de problemă.  Pe lista alimentelor nocive se află și pizza congelată, peștele și carnea afumată, brânza, varza murată, conservele, sucurile carbogazoase, dar și condimentele ce sunt consumate în exces. 

Sursă foto: Shutterstock