Micile schimbări în stilul de viață care te ajută să reduci durerile de spate

Durerea de spate este o problemă des întâlnită, iar dacă și tu te confrunți cu ea, îți spunem ce obiceiuri să adopți pentru a minimiza disconfortul. De la poziția pe care o ai la birou, la încălțările pe care le porți, toate contează! 

image

Durerea de spate nu trebuie neglijată! Cercetările arată că aceasta este principală cauză a absenteismului de la locul de muncă, la nivel global, nefiind o problemă doar pentru vârstnici. De fapt, Asociația Britanică de Chiropractică sugerează că peste o treime dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18-34 de ani care se confruntă cu dureri de spate nu au putut lucra din această cauză. 

Citește și: Ai dureri de spate? Vezi care sunt cele mai bune poziții în care să dormi

Obiceiurile care ajută la vindecarea durerilor de spate 

Pentru minimizarea durerilor de spate, există unele obiceiuri care ajută.

- Stretching - Este recomandat ca întinderile să fie făcute dimineața, timp de câteva minute, imediat după trezire. Și exercițiile plank (scândura), genuflexiunile, yoga, săritul cu coarda și înotul ajută, de asemenea. 

- Îmbunătățirea posturii este un alt obiectiv pe care trebuie să îl ai în vedere pentru a minimiza durerea de spate. Desigur, este nevoie de practică regulată pentru a obține o postură bună: „Stai drept și imaginează-ți că ai un șnur așezat în vârful capului, care te trage în sus. Ține umerii relaxați, pe spate, drept și jos”, recomandă chiropracticianul Catherine Quinn. 

- Poziția inactivă prelungită poate provoca durere de spate, iar dacă îți petreci cea mai mare parte a zilei stând jos, asigură-te că iei pauze regulate. Ideal este ca la fiecare 20-30 de minute să te ridici de pe scaun și să te miști puțin.  

Vezi și: Ce trebuie să faci dacă petreci mult timp în fața calculatorului

- Încălțămintea neadecvată provoacă disconfort și pune presiune asupra spatelui. Așadar, alege încălțări care îți susțin glezna, te ajută să îți îmbunătățești postura și să previi dezechilibrele. Încălțămintea ortopedică este ideală, mai ales, pentru persoanele care stau în picioare perioade de timp îndelungate: „Caută pantofi cu amortizare adecvată, în special în zona tălpii intermediare. Diminuează impactul pe care îl provoacă piciorul la atingerea solului și reduce stresul asupra articulațiilor”, recomandă specialistul.  

Sursă foto: Shutterstock