3 cauze ascunse ale micozelor vaginale

1 63228 original jpg jpeg

Neplăcutele micoze îţi dau de furcă? Află care-s sursele problemei tale! Trei din patru femei suferă, cel puţin o dată în viaţă, micoze sau candidoze. Deşi lipsite de gravitate în majoritatea cazurilor, ele provoacă disconfort, durere, mâncărimi şi pot să recidiveaze.

La originea lor stă ciupercă numită Candida albicans. Este capabilă să infecteze orice parte a organismului-  gura,faringele,esofagul,pielea,intestinul-,dar cel mai adesea,vaginul. În majoritatea timpului,ciuperca nu provoacă neplăceri. Totuşi,dintre femeile purtătoare ale Candida,trei sferturi fac cel puţin un episod de micoză vaginală pe parcursul vieţii. 

Ciuperca preferă locurile ferite de lumină,umezeala,şi se hrăneşte cu zahăr sau carbohidraţi,din care organismul are în belşug.

În afară de cauzele „clasice” – consumul de antibiotice,sistem imumitar slab,lenjerie de corp strâmtă,din materiale sintetice-,micozele sunt favorizate şi în următoarele situaţii:

-        Concentraţia de estrogen e mică. Nivelul de estrogen ţine ciuperca sub control. Însă,înainte de perioada menstruală,nivelul de estrogen scade,ceea ce duce la apariţia micozelor.

-        Mănânci prea mult zahăr. Practic,mâncând zahăr,oferi combustibil şi ciupercilor. Chiar şi zaharurile din fructe şi sau din sucuri sunt periculoase – mai ales când le consumi la micul dejun. Prin urmare,scade aportul de carbohidraţi şi delectează-te la prima oră cu iaurt natur,aromat cu scorţişoară sau cu vanilie,sau cu chefir.

-        Porţi absorbante zilnice. Acestea,în special cele parfumate,pot duce la o iritaţie sporită a pielii sensibile,scăzând capacitatea ei de a face faţă infecţiilor. De asemenea,absorbantele creează o „atmosferă” prielnică înmulţirii micozelor,pentru că nu permit o aerisire corespunzătoare.  

Citeşte şi:

Tot ce trebuie să ştii despre infecţiile vaginale

Remedii naturale pentru candidoză