4 simptome comune întâlnite în cazul cancerului de gât

1 80922 original jpg jpeg

Ca în cazul oricărui alt tip de cancer, momentul descoperirii sale este crucial. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, deoarece în fază incipientă are mai multe şanse de vindecare. De aceea, este important să identifici semnalele care pot prevesti prezenţa cancerului de gât.

Durerea de gât

Durerea de gât este rareori un motiv de îngrijorare. Dacă apare atunci când eşti răcită sau la graniţa dintre schimbările anotimpurilor, cel mai probabil poţi sta liniştită. În schimb, dacă observi că durerea persistă pentru o perioadă mai lungă de timp şi orice-ai face nu ajută, atunci este momentul să mergi la un consult de specialitate pentru a-ţi pune un diagnostic sigur.

Vorbire îngreunată

Cu siguranţă recunoşti senzaţia de gât sau de faringe iritat, care te împiedică să vorbeşti. Dificultate de a vorbi, însoţită de durere în gât, care nu dispare în urma tratamentului este motiv de îngrijorare. Deoarece este un simptom întâlnit în cazul cancerului de gât, este indicat să mergi la medic pentru a-ţi face câteva investigaţii.

Probleme la înghiţit

Unul dintre cele mai întâlnite simptome în cazul cancerului de gât este reprezentat de problemele întâmpinate la înghiţit. Acest lucru se poate întâmpla, în unele cazuri, din cauza alergiilor de sezon sau din cauza răcelii, însă, din păcate poate fi şi un simptom care anunţă cancerul.

Durere sau amorţeală

Senzaţiile de durere sau de amorţeală pot fi cauzate de inflamaţiile care apar ca urmare a cancerului situat în zona capului sau a gâtului. Dacă este vorba despre o problemă gravă, faţa se poate umfla exagerat de mult, în special în zona obrajilor sau sub bărbie – în acest caz putând fi vorba de un cancer dezvoltat în interiorul glandelor salivare. Deseori, inflamaţiile pot fi însoţite de durere sau de senzaţia de paralizie a muşchilor. Dacă acestea nu dispar în câteva zile, este absolut necesară examinarea clinică de specialitate.