5 băuturi care te balonează

1 81846 original jpg jpeg

Balonarea este problema digestivă cauzată cel mai des de alimentaţie. În afară de dieta nesănătoasă, motivul din spatele acestei neplăceri pot fi băuturile pe care obişnuim să le bem aproape în fiecare zi. Ţi-am stârnit curiozitatea? Iată la ce mă refer!

Băuturile care pot provoca balonare sunt:

Lapte

Da, laptele este sănătos, dar nu pentru toată lumea. Cel care intervine în acest caz este sistemul digestiv. Persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză se confruntă ce mai des cu această problemă, motiv pentru care ele nu ar trebui să-l consume. Lactoza (zahărul din lapte) absoarbe apa în intestine, care provoacă senzaţia de balonare.

Băuturi carbogazoase

Pe lângă faptul că au un conţinut ridicat de zahăr, aciditatea este de fapt motivul real din spatele senzaţiei de prea plin pe care o simţi. Bulele din toate băuturile carbogazoase cauzează acumularea de aer în interiorul stomacului. Dacă te confrunţi des cu balonare după ce bei aceste sucuri, atunci ar trebui să renunţi la ele. Recomandată este apa plată.

Băuturi pe bază de alcool şi diverse arome

Cocktailuri savuroase, martini etc. conţin o cantitate mare de sare. Sarea consumată în exces provoacă retenţia de apă care, ca rezultat, cauzează balonarea.

Cafea

Veşti proaste pentru toţi iubitorii de cafea! Cafeaua provoacă gastrită, care este o inflamaţie în stomac şi care creşte riscul de balonare. Acest lucru se întâmplă, de obicei, persoanelor care sunt sensibile la cofeină. Dacă te confrunţi cu dureri de stomac după ce ai băut cafea, este posibil să existe o problemă. Recomandat este să reduci cantitatea de cafea băută. Sau, să o înlocuieşti cu altceva.

Alcool

Precum cafeaua, alcoolul provoacă gastrită şi, implicit, balonare. De asemenea, alcoolul provoacă o deshidratare gravă şi, prin urmare, cauzează o necesitate de apă în corp. Pentru a evita problemele care pot să apară, recomandat este să te hidratezi foarte bine.Recente

casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg