5 căi prin care dovleacul îţi întăreşte imunitatea

1 70954 original jpg jpeg

Este gustos la cuptor sau în plăcinte şi te ajută să-ţi tonifici organismul chiar înainte anotimpului friguros! Descoperă ce substanţe nutritive conţine dovleacul din plin.

O cană cu piure de dovleac este o adevărată sursă de vitamine,fibre şi oligoelemente,cu efecte antiinflamatoare şi protectoare:

1.    Vitamina A

O cană cu piure de dovleac conţine de 8 ori necesarul zilnic de vitamina A. Studiile arată că vitamina A,împreună cu vitamina D,joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar. Deci,nu uita că o felie de dovleac la cuptor alungă răceala şi gripa!

2.    Fibre solubile

Aceeaşi cană cu dovleac îţi oferă un sfert din doza zilnică recomandată de fibre solubile – care au şi capacitatea de a stimula sistemul imunitar.

3.    Folat

Folatul,sau acidul folic,este o vitamină esenţială pentru un sistem imunitar sănătos. O cană cu dovleac îţi oferă o trime din necesarul zilnic!

4.    Mangan

Dovleacul oferă aproape 20 % dina cest compus,care ajută dezvoltarea unui anumit tip de celule,capabile să lupte cu radicalii liber în exces.

5.    Riboflavină

Dovleacul oferă şi 8 % din necesarul zilnic de riboflavină –adică,vitamina B2 – care ajută organismul să lupte contra infecţiilor de natură bacteriană. Dacă combini dovleac cu alte alimente bogate în riboflavină – spanac şi migdale –,vei fi gata să înfrunţi provocările iernii!

Citeşte şi:

Descoperă alimentele-minune ale toamnei!

Sarea ca ingredient de înfrumuseţareRecente