5 dureri care trebuie să te trimită la medic

1 73393 original jpg jpeg

Durerile de cap sau de spate sunt, de cele mai multe ori, semnul prin care organismul îţi spune că este suprasolicitat şi că ar trebui să-ţi rezervi mai mult timp pentru odhnă. Însă există şi situaţii când pot ascunde o problemă serioasă de sănătate.

Durerea puternică în piept

Multe persoane care suferă de afecţiuni gastrice pot resimţi dureri în capul pieptului. Acestea sunt provocate din cauza acidului de la stomac,care ajunge în esofag.

Situaţia se schimbă când în spatele unei astfel de dureri se află un infract. În această situaţie,durerea este persistentă,ascuţită,iar bolnavul simte o presiune în piept. Totodată,are senzaţia că se sufocă.

Durere bruscă de cap

O durere apărută dintr-o dată,care simţi că îţi străpunge capul şi nu trece cu niciun calmant poate fi semnul unui anevrism cerebral. Durerea mai poate fi însoţită de vedere în ceaţă,cât şi de ameţeli. Mai poate indica şi semnul unei hemoragii cerebrale. Este important să ceri imediat ajutorul unui medic.

Dureri de spate

Unul dintre simptomele infecţiei la rinichi este o durere acută în partea de jos a coloanei. Aceasta este însoţită de graţă,febră şi vărsături. Aceste infecţii apar când bacteriile din tractul urinar ajung în rinichi. Această durere mai poate apărea şi dacă ai o piatră la rinichi.

Mai citeşte şi:

Cum reduci durerea şi inflamaţiile

Planta care te scapă de migrenă

Durerile severe de burtă

O durere puternică de abdomen se poate identifica cu probleme ale bilei,pancreasului sau cu ulcerul. Mai pot fi însoţite de greaţă,vărsături,transpiraţii abundente.

Totodată,o astfel de durere apărută brusc poate indica o ocluzie intestinală,situaţie în care,în afară de crampe,mai apare indigestia. Totodată,abdomenul se poate umfla.

Durerile menstruale puternice

Pentru unele femei menstruaţia este dureroasă,mai ales în primele zile,dar durerile trec cu ajutorul calmantelor. În situaţia în care acestea nu trec saua par brusc,la femei care nu le-au experimentat înainte,este cazul să meargă la un consult ginecologic.

Poate fi semnul unei endometrioze(adică endometrul,ţesutul care protejează uerul,se îngroaşă foarte mult).