5 modele de rochii pe care e bine să le ai în garderobă

Feminine și rafinate, rochiile sunt piesele vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba niciunei femei. Ele pot fi purtate în orice sezon, iar unele modele avantajează orice tip de siluetă.

image

Atunci când alegi o rochie, trebuie să ții cont de preferințele tale, de materiale, de formă, de evenimentul pentru care o alegi sau de stilul care te avantajează. Da, e adevărat, toate aceste criterii pot fi copleșitoare. Tocmai de aceea ți-am pregătit o listă cu cinci modele de rochii pe care orice femeie ar trebui să le aibă în garderobă.

Rochia midi, piesa versatilă a garderobei

Acest tip de rochii midi casual sunt esențiale în garderoba oricărei femei, deoarece sunt conservatoare, dar, totodată, feminine. Ele pot fi purtate la orice ocazie fie că vorbim de birou, fie de întâlniri, fie de ieșiri cu prietenii. În plus, acest tip de rochii avantajează orice tip de siluetă. Datorită croiului drept, se asortează perfect cu un blazer, dacă le purtăm la birou, cu o geacă de piele și o pereche de bocanci, dacă ieșim cu prietenii, sau cu o pereche de stiletto și bijuterii prețioase, dacă ieșim la o întâlnire seara.

Rochia neagră, piesa de rezistență a garderobei

Este de la sine înțeles că fiecare femeie are nevoie de o rochie neagră în dulapul ei. Negrul este un combo, fără îndoială, pentru o ținută șic și foarte ușor de aranjat în funcție de orice ocazie, cum ar fi o cină sau un cocktail. În funcție de croiala și de stilul pe care îl alegi, acesta este o piesă versatilă pe care o poți purta cu ușurință atât ziua, cât și seara. Ziua, la birou, se asortează perfect cu un sacou sau cu un blazer, iar seara este de ajuns să-ți pui o pereche de pantofi cu toc și un ruj roșu. În principiu, atunci când alegi o rochie neagră, ar fi de preferat să aibă un croi simplu, clasic pentru a o putea purta în toate sezoanele.

Rochia de seară, piesa glamour a garderobei

De ce să nu recunoaștem că, indiferent de stilul care ne caracterizează, la un moment dat, avem nevoie și de o rochie de seară? Tocmai de aceea e bine să investești într-una de calitate, elegantă și care să se potrivească neapărat stilului tău. O rochie simplă, lungă, care să acopere pantoful, cu un croi clasic și într-o nuanță neutră, este întotdeauna un pariu sigur. Dacă ești minionă, nu evita rochiile lungi. Trebuie doar să o alegi pe cea care te pune în evidență, care alungește silueta și care este dintr-o singură culoare. De preferat ar fi să eviți imprimeurile.

Rochia tip cămașă, piesa „sigură” a garderobei

Încă de când și-a făcut apariția pe piață, rochia tip cămașă a fost extrem de apreciată de femei. Este versatilă, se găsește în diferite lungimi și se potrivește oricărui tip de siluetă. Este o alegere sigură, dar șic, mai ales atunci când nu știi cu ce să te îmbraci. O poți purta atât primăvara cu o pereche de balerini sau teniși, cât și vara cu sandale, dar și toamna cu o pereche de ciocate sau cizme de piele întoarsă.

Rochia maxi, piesa romantică a garderobei

Acest tip de rochie nu poate lipsi nici măcar din garderoba unei minione. Și, da, vorbim de o rochie maxi dintr-un material fluid, relaxat și confortabil, ideală pentru zilele și nopțile de vară. Rochiile maxi se găsesc în diferite modele, cu diferite imprimeuri, astfel încât să poată fi purtate de orice tip de siluetă. Se asortează extrem de ușor cu o geacă scurtă de blugi sau cu un șal de mătase, cu o pereche de sandale joase, o pereche de teniși sau cu papuci flip-flop.

Așadar, dacă încă nu ai în garderoba ta cele cinci modele de rochii, ar fi bine să te grăbești să le achiziționezi. Sunt potrivite oricărui eveniment și avantajează orice tip de siluetă.

Sursă foto: freepik.com