5 obiceiuri care te îmbolnăvesc rapid

1 79845 original jpg jpeg

Le repeţi involuntar, fără să îţi dai seama că multe dintre obiceiurile zilnice te pot îmbolnăvi. Aparent banale, aceste lucruri îţi afectează serios sănătatea în decursul anilor! Află la ce e bine să renunţi!

Programul dezorganizat

Unul dintre cel mai stresant factor al vieţii nu are legătură nici cu mariajul, nici cu situaţia financiară, ci cu lipsa unei rutine. Chiar şi simplul fapt de a lua prânzul cu o oră mai târziu, fără a avea un program fix zilnic îţi poate da peste cap tot organismul. Nu mai vorbim de mâncatul pe birou, care a luat amploare în ultima vreme, dar care este un obicei extrem de nesănătos. Ideal ar fi să îţi fixezi un orar al meselor şi al programului de odihnă, pe care să îl respecţi cu stricteţe pentru ca nivelul hormonilor să nu fie prea ridicat.

Purtatul tocurilor

Cărei femei nu îi plac pantofii cu toc? Cu toate astea, purtarea lor excesivă poate duce la boli serioase. Deşi ştii că nu sunt confortabili, îţi place să porţi pantofii stiletto atât la serviciu, cât şi în timpul liber. Trebuie să ştii că aceştia pot cauza varice, inflamaţii la nivelul picioarelor şi afecţiuni ale coloanei vertebrale.

Rosul unghiilor

Dacă obişnuieşti să îţi rozi unghiile ori de câte ori eşti stresată, s-ar putea să ai de suferit în viitor de pe urma acestui tic. Potrivit specialiştilor, în momentul în care îţi rozi unghiile, organismul tău este predispus infectării cu anumite bacterii şi virusuri care există pe mâini. Acestea pot da în timp tulburări digestive şi dereglări ale sistemului imunitar.

Lipsa somnului

Cu siguranţă ai mai auzit de faptul că orele nedormite ţi se vor citi în ridurile de pe chip din viitor. Nimic mai adevărat! Dacă nu ai un program de somn, obiceiul de a sta până târziu îţi va da peste cap nivelul hormonal, riscând să ai probleme cu tenul, cu memoria şi capacitatea de concentrare, dar şi cu sistemul digestiv. Celulele organelor se regenerează în timpul somnului, aşa că ai nevoie de minimum 8 ore pentru a fi complet sănătoasă! În plus, poţi pierde în greutate dacă te odihneşti suficient.

Dormitul în aşternuturi dezordonate

Acarienii de praf adoră patul tău dezordonat, cu lenjerie nespălată, situate într-o cameră întunecoasă şi neaerisită. Poate îţi par inofensive aceste bacterii, însă cu cât vei sta mai mult aşa, cu atât vei fi predispusă la boli pulmonare şi reacţii alergice. Se recomandă ca lenjeria patului să fie spălată la maximum 10 zile de la folosire.