Beneficiile consumului de mentă pentru organism

1 69893 original jpg jpeg

Calmantă şi revigorantă, menta a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri, de către greci şi romani, mai ales pentru problemele de stomac. Înainte de aceştia, a fost cunoscută şi folosită în Evul Mediu, pentru împrospătarea respiraţiei şi pentru dinţi mai albi.

În prezent,consumul de mentă este foarte popular. Datorită mentolului,care este ingredientul activ din mentă,această plantă poate atenua o serie de probleme de sănătate şi frumuseţe. Există câteva principale avantaje ale acestei plante.

Iată care sunt beneficiile consumului de mentă:1. Digestia

Menta este cunoscută pentru tratarea problemelor de stomac. Pentru că este calmantă şi antispastică,menta ajută sistemul digestiv prin atenuarea problemelor,cum sunt gazele,balonarea,greaţa,indigestia şi colicii.

Studiile au arătat că menta este benefică şi în atenuarea sindromului de colon iritabil. 75% dintre cei care au participat la studiu au prezentat o reducere a simptomelor a respectivei afecţiuni,după luarea de capsule de ulei de mentă timp de 4 săptămâni. Menta ajută la ameliorarea problemelor de stomac prin relaxarea musculaturii tractului digestiv. Pentru a reduce aceste probleme,prepară o ceaşcă de ceai de mentă sau mestecă frunzele acestei plante.

2. Durerile de cap

Un alt mare beneficiu pe care îl are menta asupra sănătăţii este capacitatea de a atenua durerile de cap. Aceasta poate calma durerile în două moduri. În cazul în care este frecată pe piele în puncte strategice,cum sunt tâmplele. Uleiul de mentă poate relaxa muşhii care cauzează durerile de cap sau tensiunea. Dacă este inhalată,menta poate atenua presiunea din piept şi induce o stare de calm.

3. Răceala şi gripa

Mentolul,ingredientul activ din mentă,subţiază mucusul,contribuind la reducerea congestiei sinusurilor şi din piept,şi elimină mucusul. În plus,această plantă reduce iritaţia din gât. Adaugă câteva picături de ulei de mentă într-un umidificator şi respiră profund.

4. Iritarea pielii

Datorită proprietăţilor de răcorire,menta poate calma pielea iritată cauzată de muşcături de insecte,arsuri,precum şi focare de orice altceva care afectează pielea. La fel ca toate uleiurile esenţiale,uleiul de mentă poate irita pielea în cazul în care nu este diluat înainte de a-l aplica pe piele.

 5. Respiraţia urât mirositoare  

Deoarece menta este antibacteriană şi antimicrobiană,mestecă frunze de mentă sau clăteşte gura cu apă în care ai pus mentă. Acestea pot ajuta la menţinerea unei respiraţii proaspete,şi ajută igiena dentară,eliminând bacteriile din gură.