Boli pe care medicii le "citesc" instant

1 81065 original jpg jpeg

O relaţie apropiată cu medicul tău este sau trebuie să fie un aspect esenţial al vieţii tale. E o chestiune de stil de viaţă. Să-ţi faci analizele anual e tot o chestiune de stil de viaţă. Un medic profesionist poate să-şi dea seama imediat de ce suferi, doar uitându-se la tine, fără ca tu să-i spui nimic.

O postură dreaptă înseamnă o stare bună de sănătate

Un tip care intră în cabinetul doctorului cu spatele drept, privind doctorul în ochi, cu o atitudine încrezătoare e definiţia bunăstării şi a pozitivităţii. Limbajul corpului şi mişcările pot să indice nivelul de energie al persoanei. Medicul se poate uita la mâinile şi la picioarele tale, cum le aşezi, cum le mişti şi-şi poate da seama de ce te apasă. Grimasele, expresia facială spune enorm despre tine. Ca şi modul în care stai pe scaun.

O voce răguşită înseamnă că fumezi

Doctorul şi toţi cei care te iubesc îşi pot da seama de obiceiurile tale dăunătoare. O voce răguşită spune că fumezi. De asemenea, ai un galben subtil pe lângă unghii şi ai riduri fine în jurul gurii, făcute de la fumat.

O respiraţie urât mirositoare poate fi indiciul că ai diabet

Sau, poate doar ai mâncat ceva cu ceapă multă la prânz! Sau eşti un mare fan al usturoiului. Sau nu te-ai spălat pe dinţi astăzi. O respiraţie urât mirositoare poate fi indiciul unor boli ca diabetul, al unor boli hepatice, dezechilibru al bacteriilor, igienă orală precară, reflux. Mai există o complicaţie a diabetului, ketoacidoza, care dă o aromă fructată respiraţiei tale, din cauza supraproducţiei de ketone. Dacă ai respiraţie urât mirositoare mai multe zile la rând du-te la doctor.

Tâmplele proeminente

Dacă ai tâmplele evidenţiate şi ochii tăi par adânciţi în orbite, asta-l face pe medic să se gândească la faptul că ai o boală extrem de serioasă. Asta se întâmplă pentru că boala te-a săpat de energie, te-a făcut palidă, iar pielea ta nu mai are textura plină de până acum. O paloare a feţei poate fi indiciul că nu te oxigenezi cum trebuie sau că stai în mediu poluat.

Ochii galbeni – boală a ficatului

Una dintre cele mai serioase boli care se citesc în ochi sunt ale ficatului. Suferinţele acestui organ sunt, de obicei, silenţioase, dar ai indicii serioase atunci când cristalinul tău devine din alb galben.

O faţă roşie ar putea să însemne că ai hipertensiune

Când tensiunea arterială creşte, corpul tău încearcă să reducă vasodilataţia, lucru care se traduce prin roşeaţa feţei. Cei cu tensiune fluctuantă au adesea capilarele sparte la suprafaţa pielii.

Sursa foto: blog.portea.com

lthista.com