Când alimentaţia îţi afectează sănătatea

1 80236 original jpg jpeg

Din ce în ce mai mulţi oameni devin conştienţi de implicaţiile unui stil de viaţă sănătos când vine vorba de alimentele pe care le consumă. Prin urmare, industria alimentară ajunge să ne ofere o mulţime de alternative. Dar este o încercare veritabilă sau o strategie de marketing inteligentă şi înşelătoare?

Ce trebuie să cauţi

Dietele moderne şi planurile de mâncare subliniază întotdeauna importanţa consumului exclusiv al alimentelor organice. Cu toate acestea, industria alimentară încearcă să strecoare lucrurile dincolo de noi. Iată cele mai comune cinci neadevăruri în legătură cu alimentele bio:

Sunt 100% naturale

Etichetele produselor alimentare sunt din ce în ce mai inteligente. Când te duci la cumpărături într-un supermarket, eşti imediat atrasă de alimentele cu etichetă verde, despre care crezi că sunt foarte sănătoase, nu-i aşa?

Fără grăsimi trans

Despre grăsimile trans ştim că cresc nivelul de colesterol şi înfundă arterele. De fapt, descoperirea acestui lucru este ceea ce a dat naştere unei întregi discuţii despre ”grăsimile rele” şi ”grăsimile bune”. Din acest motiv, alimentele care pretind că nu le conţin sunt incredibil de populare. Totuşi, trebuie să fii prudentă.

Fără grăsime

Dar ce înseamnă alimentele care sunt comercializate ca fiind complet "lipsite de grăsimi"? Discuţia despre grăsimi, în general, este atât de complexă şi confuză, încât nici nu mai ştii ce să crezi. Dar, în timp ce astfel de produse ar putea fi într-adevăr lipsite de orice tip de grăsimi, acest lucru nu înseamnă că acestea au, de asemenea, un număr scăzut de calorii sau sunt bune pentru tine în orice mod. Atunci când un produs nu conţine grăsimi, gustul său nu este acelaşi. În ele sunt adăugate zahăr, sare, făină şi diverşi agenţi.  Acest lucru nu numai că transformă alimentul într-o bombă calorică, ci poate provoca supraalimentarea.

Conţin fructe proaspete

Foarte multe sucuri naurale şi alte produse alimentare susţin că sunt pe bază de fructe proaspete. Acest lucru îi determină pe mulţi consumatori să creadă că într-adevăr sunt folosite fructe, în timp ce, în realitate, cel mai probabil cantitatea de fruct folosită este una mică, ea fiind completată cu altceva.

Sunt light

Pentru ca un aliment să se califice ca "light (uşor)" din punct de vedere nutriţional, trebuie să aibă cel puţin jumătate din conţinutul de grăsime din produsul original, dacă nu mai puţin. În cazul în care pe etichetă scrie altceva, atunci ea se referă cel mai probabil la gustul produsului original, mai mult sau mai puţin.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg