Când alimentaţia îţi afectează sănătatea

1 80236 original jpg jpeg

Din ce în ce mai mulţi oameni devin conştienţi de implicaţiile unui stil de viaţă sănătos când vine vorba de alimentele pe care le consumă. Prin urmare, industria alimentară ajunge să ne ofere o mulţime de alternative. Dar este o încercare veritabilă sau o strategie de marketing inteligentă şi înşelătoare?

Ce trebuie să cauţi

Dietele moderne şi planurile de mâncare subliniază întotdeauna importanţa consumului exclusiv al alimentelor organice. Cu toate acestea, industria alimentară încearcă să strecoare lucrurile dincolo de noi. Iată cele mai comune cinci neadevăruri în legătură cu alimentele bio:

Sunt 100% naturale

Etichetele produselor alimentare sunt din ce în ce mai inteligente. Când te duci la cumpărături într-un supermarket, eşti imediat atrasă de alimentele cu etichetă verde, despre care crezi că sunt foarte sănătoase, nu-i aşa?

Fără grăsimi trans

Despre grăsimile trans ştim că cresc nivelul de colesterol şi înfundă arterele. De fapt, descoperirea acestui lucru este ceea ce a dat naştere unei întregi discuţii despre ”grăsimile rele” şi ”grăsimile bune”. Din acest motiv, alimentele care pretind că nu le conţin sunt incredibil de populare. Totuşi, trebuie să fii prudentă.

Fără grăsime

Dar ce înseamnă alimentele care sunt comercializate ca fiind complet "lipsite de grăsimi"? Discuţia despre grăsimi, în general, este atât de complexă şi confuză, încât nici nu mai ştii ce să crezi. Dar, în timp ce astfel de produse ar putea fi într-adevăr lipsite de orice tip de grăsimi, acest lucru nu înseamnă că acestea au, de asemenea, un număr scăzut de calorii sau sunt bune pentru tine în orice mod. Atunci când un produs nu conţine grăsimi, gustul său nu este acelaşi. În ele sunt adăugate zahăr, sare, făină şi diverşi agenţi.  Acest lucru nu numai că transformă alimentul într-o bombă calorică, ci poate provoca supraalimentarea.

Conţin fructe proaspete

Foarte multe sucuri naurale şi alte produse alimentare susţin că sunt pe bază de fructe proaspete. Acest lucru îi determină pe mulţi consumatori să creadă că într-adevăr sunt folosite fructe, în timp ce, în realitate, cel mai probabil cantitatea de fruct folosită este una mică, ea fiind completată cu altceva.

Sunt light

Pentru ca un aliment să se califice ca "light (uşor)" din punct de vedere nutriţional, trebuie să aibă cel puţin jumătate din conţinutul de grăsime din produsul original, dacă nu mai puţin. În cazul în care pe etichetă scrie altceva, atunci ea se referă cel mai probabil la gustul produsului original, mai mult sau mai puţin.



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg