Care materiale sunt cele mai bune pentru haine bebeluși?

Siguranța și confortul copiilor reprezintă prioritatea tuturor părinților.

image

Acest lucru include și alegerea țesăturilor, care trebuie să fie adaptate la starea de bine a bebelușului. Pentru a vă ajuta în această alegere, vă punem la dispoziție informații utile.

Haine bebeluși: Care sunt criteriile de alegere a țesăturii?

Pentru a alege haine bebeluși potrivite, trebuie să țineți cont de anumite criterii.

Confort și siguranță

Atunci când alegeți haine bebeluși, dar și încălțăminte bebeluși, este important să luați în considerare confortul și siguranța lor. Cele mai bune haine sunt cele care le permit să se simtă liberi să se joace nestingheriți, să se arunce pe jos sau să se murdărească pe mâini. Acesta este motivul pentru care ar trebui să vă concentrați asupra ergonomiei îmbrăcămintei. Materialul ales pentru copilul dumneavoastră trebuie să fie adaptat la libertatea de mișcare a acestuia. Cel mai bine este să alegeți haine care sunt ușor de purtat, elastice și lejere.

Moliciune și respirabilitate a țesăturii

Al doilea criteriu de luat în considerare este moliciunea țesăturii. Pentru copii, cel mai bine este să alegeți haine din țesături moi și confortabile. Prin urmare, ar trebui să evitați, de asemenea, utilizarea de țesături care blochează transpirația. Fie că sunteți în căutarea unor pantaloni pentru băieți sau a unor rochii pentru fete, cel mai bine este să alegeți o țesătură moale, care nu irită, astfel încât copilul să se simtă cât mai confortabil. Acest lucru se aplică și atunci când alegem încălțăminte bebeluși.

Unele tipuri de țesături potrivite pentru îmbrăcăminte pentru copii

Pe piață sunt disponibile mai multe tipuri de țesături pentru haine bebeluși. Unele dintre ele se remarcă prin moliciune, absorbție, respirabilitate și confort.

Bumbacul

Țesătura de bumbac este cea mai populară alegere pentru îmbrăcămintea pentru copii și bebeluși. Bumbacul este moale și foarte absorbant și este blând cu pielea bebelușului. Țesătura organică, și în special țesătura din bumbac organic, este alegerea ideală pentru bebeluși, deoarece este cultivată fără a utiliza substanțe chimice și îngrășăminte. Bebelușii și copiii mici au adesea alergii specifice sau afecțiuni ale pielii care pot fi agravate de țesăturile aspre și/sau sintetice. Folosirea bumbacului organic este o modalitate sigură de a menține copiii confortabili, chiar dacă au probleme cu pielea care sunt declanșate de coloranți și substanțe chimice grele. Pentru încălțăminte bebeluși, la început, puteți opta tot pentru cele din bumbac sau textil respirabil.

Încălțăminte bebeluși – oferte

Jerseu de bumbac

Țesătura din jerseu de bumbac este o altă alegere excelentă pentru haine bebeluși, deoarece este ușor de purtat. Jersey este respirabil și ușor de lucrat, făcându-l o alegere excelentă chiar și pentru cei începători în coasere. Rezistă la pilling și este foarte elastic. Tricotul din jerseu este, de asemenea, incredibil de moale, ceea ce îl face o țesătură fantastică pentru articole de îmbrăcăminte simple și distractive. Este o țesătură perfectă pentru salopete sau body-uri din jerseu pentru bebeluși!

Fibră de bambus

Țesătura din fibră de bambus este țesătura perfectă pentru înfășări, pături, pălării și îmbrăcăminte. Aceasta este o fibră ultra moale, dar durabilă, derivată din plante de bambus. Este ideală pentru pielea sensibilă și este termoreglatoare, ceea ce înseamnă că se adaptează la temperatura copilului și, prin urmare, este mai puțin probabil sa se supraîncălzească. Această caracteristică face din bambus o alegere excelentă pentru stratificare.

Țesătură minky (sau minkee)

Minky este o țesătură moale tricotată din poliester, cu pilon periat care îi conferă o senzație uimitoare de pluș. Această țesătură este ideală pentru pături confortabile și animale de pluș și jucării. Nu este la fel de respirabil ca țesăturile naturale, așa că luați în considerare acest lucru în funcție de climă și de scopul designului dvs. Există mii de țesături minky cu grămadă scurtă și lungă, modele în relief, imprimeuri la modă și o varietate de culori solide pentru a crea pătura sau plușul perfect.

Lâna

Fleece este cunoscut pentru căldură, făcându-l o țesătură de alegere pentru îmbrăcăminte exterioară și pături. Lâna se usucă rapid și este extrem de moale, ceea ce o face țesătura ideală pentru bebeluși. Cel mai bine, fleece este ușor de spălat și rezistent la pete. Când aveți îndoieli, alegerea unei țesături fleece este o modalitate ușoară de a oferi noului copil din viața ta haine și accesorii confortabile de casă.