Care sunt substanţele care dau cea mai puternică dependenţă

1 80546 original jpg jpeg

Substanţele indicate mai jos sunt cele mai puternice şi totodată cele mai periculoase atunci când vine vorba despre dependenţă.

Problemele cauzate de produsele ce creează dependenţă sunt multiple şi variate, astfel că oamenii de ştiinţă care au elaborat acest studiu au luat în calcul valoarea produselor pe piaţa neagră, uşurinţa cu care se crează dependenţa chiar şi după o singură doză cât şi efectul devastator ce îl au asupra organismului.

Astfel că, cercetătorul american David Nutt, alături de colegii săi din cadrul Universităţii din Bristol, au realizat următorul clasament:

Heroina

Despre această substanţă se cunoaşte faptul că este drogul care provoacă cea mai puternică dependenţă. Acest opiaceu imediat cum ajunge în sângele uman declanşează creşterea nivelului de dopamină cu peste 200%. De aici şi până la un deces este un pas foarte mic mai ales dacă vorbim despre o supradoză.

Nicotina, substanţa cel mai des folosită

După heroină următoarea substanţă ce crează foarte uşor dependenţă este nicotina. Aceasta se regăseşte în componenţa ţigărilor, iar numărul fumătorilor este în creştere de la an la an, cel mai dramatic fiind faptul că tot mai mulţi tineri devin consumatori ai acestei substanţe.

Descoperă ce alte substanţe creează dependenţe puternice pe clicksanatate.ro.