Ce boli ascund ameţelile

1 57035 original jpg jpeg

Deşi la prima vedere ar putea părea inofensive, în spatele unor banale stări de ameţeală se pot ascunde afecţiuni grave. Nu neglija simptomele şi mergi la doctor să vezi despre ce este vorba!

Stări de leşin, senzaţia că obiectele din jur se învârt ,respiraţie greoaie, pierderi de echilibru...Toate acestea îţi sună familiar? Trebuie să ai în vedere faptul că ai putea suferi de o afecţiune pe care nici n-o bănuiai.

Anemia

Anemia poate provoca stări de ameţeală, din cauza cantităţii mici de oxigen din sângele care irigă organele. În caz de anemie feriprivă, nivelul hemoglobinei - proteina care transportă oxigen în sânge scade sub cel normal. Suplimentele alimentare cu fier şi o alimentele bogate în acest oligoelement rezolvă problema.

Citeste şi:Principalele cauze ale anemiei

Tensiunea arterială oscilantă

Variaţiile tensiunii arteriale,adică trecerea bruscă de la tensiune mare la tensiune mică pot fi una dintre cauzele vertijului. Tensiunea arterială oscilantă poate apărea din cauza producţiei excesive de hormoni la nivelul glandelor suprarenale, a stresului şi a deshidratării. Şi medicamentele antihipertensive pot da stări de ameţeală.

Hipoglicemia

În momentul în care organismul este privat de anumite alimente, din dorinţa de a slăbi sau în lipsa unei alimentaţii corecte, concentraţia de zahăr din sânge scade. Corpul nu mai are de unde să îşi ia energia necesară. Pe acest fond, apar ameţelile însoţite, de cele mai multe ori, şi de dureri de cap.

Spondiloza cervicală

Spondiloza cervicală este o afecţiune degenerativă a coloanei vertebrale. Afectează discurile intervertebrale de la nivelul gâtului şi măduva spinării, precum şi rădăcinile nervilor spinali – ceea ce dă stări de ameţeală.

Hipotensiunea ortostatică

Dacă ameţeşti atunci când te ridici brusc din pat, poţi suferi de hipotensiune ortostatică - incapacitatea organismului de a se adapta rapid la schimbarea poziţiei corpului. Aceasta apare din cauză că inima nu pompează repede sânge înspre creier, însă poţi preveni această neplăcere consumând zilnic 2 litri de apă. Când vrei să te ridici din poziţia culcat sau aşezat, fă-o cu blândeţe, cu mişcări lente.

Otita şi labirintita

Ameţelile, pierderea echilibrului şi stările de vomă se numără printre simptomele care se regăsesc atunci când ai o infecţie la nivelul urechii interne. Dacă ai şi pierderi de auz, nu este exclus să suferi de labirintită, inflamaţia canalelor urechii interne. Pe lângă otită şi labirintită, tumorile la nivelul urechii pot cauza stare de ameţeală, de aceea este recomandată o vizită la medic orelist.

Citeşte şi:Iată ce se întâmplă dacă nu tratezi amigdalita şi otita!Recente

166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură foto  Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg