Ce nu trebuie să faci niciodată înainte de a lua masa

1 85096 original jpg jpeg

"Eşti ceea ce mănânci" - probabil că şi tu ai auzit asta de multe ori, dar şi ceea ce facem înainte de masă are un impact major asupra sănătăţii noastre. Iată ce NU ar trebui să faci niciodată înainte de a lua masa. 

1. Nu lua antiinflamatoare

Aspirina, paracetamolul şi alte pastile antiinflamatoare nu ar trebui niciodată luate pe stomacul gol. Nu doar că nu sunt eficiente, ci produc probleme gastrice. Sfat! Dacă totuşi este necesar, înlocuieşte apa cu lapte. 

2. Nu bea cafea pe stomacul gol

Cafeaua poate avea urmări grave asupra sistemului digestiv. Toată acea cafea va duce la producerea de acid în stomac care, dacă nu aţi mâncat, va irita mucoasa stomacului şi va provoca indigestie şi arsuri. Acest lucru se întâmplă şi în cazul consumului de cafea decofenizată.

3. Evită guma de mestecat

Acidul gastric produs în timp ce mesteci gumă poate distruge mucoasa dacă ai stomacul gol şi sporeşte riscul apariţiei gastritei. De asemenea, s-a demonstrat ştiinţific că persoanele care mestecă frecvent gumă de mestecat au tendinţa să consume mâncare nesănătoasă, de tip fast-food. Evită gumele de mestecat care conţin aspartam sau ciclamat .

Citeşte şi: Cum ai o digestie corectă. Lucrurile pe care trebuie să le eviţi după masă

4. Nu te culca cu stomacul gol

Foamea şi nevelul scăzut de glucoză ne împiedică să dormim. Interesant e că lipsa somnului creşte foamea. Acesta este şi motivul pentru care mâncăm mai mult în următoarea zi, dacă sărim de cină. 

5. Nu te antrena intens

În ideea că vei arde mai multe calorii dacă vei face exerciţii înainte de a lua micul dejun, vei putea pierde masă musculară. Pe termen scurt vei avea senzaţia că ai mai slăbit, dar pe termen lung o musculatură dezvoltată te-ar ajuta să arzi mai multe calorii. Poţi înlocui antrenamentul intens cu activităţi cardio, care să îţi pună sângele în mişcare. Dacă ai probleme digestive, ar fi mai bine să iei o mică gustare, pentru a preveni formarea acidului gastric, dăunător pe stomacul gol.

Citeşte şi: Durerile abdominale – de câte feluri sunt şi ce înseamnă ele

6. Nu te certa

Cercetătorii au demonstrat că foamea ne face mai nervoşi. Asta pentru că controlul cere energie, pe care corpul nostru nu o are în acel moment. Dacă nu ai cum să mănânci înainte de o discuţie, bea ceva cald. Asta va face conversaţia mai prietenoasă. 

Sursă: brightside.me