Ce poţi mânca pentru a calma ulcerul

1 72907 original jpg jpeg

Sindrom al meselor haotice, ulcerul afectează o mare parte din populaţie, iar crizele dureroase pe care le generează sunt greu de suportat. Cel mai adesea, acestea apar primăvara şi toamna, însă nu sunt excluse nici în celelalte anotimpuri. Vestea bună este că o alimentaţie adecvată poate ţine boala în frâu.

Dacă aţi fost deja diagnosticat cu ulcer,trebuie să urmaţi tratamentul indicat de medic şi,obligatoriu,să ţineţi şi dieta adecvată. Pentru a calma crizele dureroase atunci când apar,trebuie să consumaţi doi litri de lapte pe zi. Medicii sunt de părere că laptele calmează ulcerul. El poate fi băut ca atare,în combinaţie cu ceai sau amestecat cu un ou crud şi îndulcit cu zahăr. După ce trece apogeul crizei,puteţi introduce în alimentaţie şi cartofi,biscuiţi,griş şi sucuri de fructe. 

Cum ţii boala sub control

În perioadele de acalmie ale ulcerului,când nu vă confruntaţi cu episoade dureroase,puteţi ţine boala sub control dacă adoptaţi o dietă adecvată. Este recomandat să mâncaţi orez,lapte,sucuri de legume,pâine prăjită,piure de cartofi,legume fierte şi ouă fierte moi. Cel mai important este să respectaţi orele de masă şi să mâncaţi puţin şi des. În afara celor trei mese principale ale zilei trebuie să luaţi şi două gustări.