Ce rişti când nu ai grijă de tine

1 82118 original jpg jpeg

Pentru a menţine corpul sănătos, este foarte important să fie evitate şi prevenite problemele mentale şi fizice. Sănătatea fizică este strâns legată de alimentaţia pe care o ai. Dacă stilul de viaţă este unul sănătos, nu numai că este menţinut un control asupra greutăţii, ci scade şi riscul de îmbolnăvire.

Problemele pe care un om le poate dezvolta când nu se simte bine din punct de vedere fizic sunt numeroase, însă iată care sunt principalele.

Diabet

Consumul excesiv de alimente procesate, de zahar rafinat şi o dieta este bogată în grăsimi poate creşte riscul de diabet. Organismul suferă în momentul în care nu primeşte substanţe nutritive, îmbolnăvindu-se de cele mai multe ori.

Colesterol mărit

Nivelul crescut de colesterol poate fi provocat de alimentaţia bogată în grăsimi. Stilul de viaţă foarte activ şi dieta necorespunzătoare te ”obligă” să mănânci aproape zilnic mâncare procesată. Acestea nu conţin o cantitate mare de substanţe nutritive, fiind în schimb bogate în grăsimi trans, despre care ştim că sunt foarte nocive, crescând riscul mai ales de cancer.

Afecţiuni cardiovasculare

Deficienţele nutriţionale, lipsa alimentelor bogate în fibre, lipsa antrenamentului fizic, toate pot avea ca rezultat afecţiuni cardiovasculare. Mai mult, ele cresc riscul de depunere de plăgi pe pereţii vaselor de sânge, care împiedică fluxul sangvin să ajungă în tot organismul.

Hipertensiune arterială

Prin consumul ridicat de zahăr, sare, cafea şi mâncare de tip fast-food, hipertensiunea arterială devine o problemă. Foarte mulţi oameni nu ştiu că tensiunea arterială crescută poate afecta starea generală de sănătate. Recomandat este să se verifice săptămânal valorile tensiunii.

Depresie

Oamenii din întreaga lume au început să îşi facă tot mai multe griji faţă de numărul de kilograme pe care-l au. Pentru a slăbi, mulţi dintre ei încep să ţină diete drastice, care provoacă de cele mai multe ori carenţe nutritive. Apoi, tulburările mentale încep să apară, cea mai frecventă fiind depresia. Totodată, schimbările pe care le faci în stilul de viaţă pot duce la apariţia depresiei.

Multe probleme de sănătate pot fi prevenite dacă alegem să avem mai multă grijă de noi. Aşadar, alege să fii sănătoasă!