Ce se întâmplă în corp când este deshidratat

1 80709 original jpg jpeg

Ştim că apa este esenţială pentru buna funcţionare a organismului, dar mulţi obişnuim să bem apă numai când ne este sete, nu-i aşa? Nu ar trebui să mai facem acest lucru, pentru că lipsa apei din corp ne poate face să cădem victima mai multor probleme.

Sunt mai multe probleme care apar din cauza deficienţei de apă din organism, dar cele mai comune sunt următoarele:

Constipaţie

Principala cauză a constipaţiei este lipsa de lichid din organism. Cantitatea de apă este foarte mare atunci când alimentele intră în stomac. Stomacul absoarbe apa pentru construcţia corectă a scaunului. Dar din cauza lipsei de apă procesul este împiedicat, ceea ce provoacă constipaţie.

Colesterol ridicat

Din cauza deshidratării, apa din interiorul celulelor este folosită pentru buna funcţionare a organismului şi, pentru a preveni acest proces, corpul începe să producă mai mult colesterol. Acest lucru duce la creşterea nivelului de colesterol şi, implicit, creşte riscul de boli cadiovasculare.

Eczemă

Deficitul de apă poate provoca, de asemenea, multe probleme la nivelul pielii, cum sunt eczema şi pielea uscată. Organismul are nevoie de o cantitate adecvată de apă pentru a elimina toate toxinele acumulate de-a lungul timpului. Apa diluează toxinele astfel încât tegumentul să nu se irite. Dar din cauza lipsei de apă, la persoanele care au deja eczemă, problema se poate agrava.

Oboseală şi lipsă de energie

Apa este necesară în fiecare parte a corpului pentru ca el să funcţioneze corect. Din cauza lipsei de apă în ţesuturi, activitatea enzimelor încetineşte. Într-o astfel de situaţie, începi să te simţi obosită. Prin urmare, dacă bei o cantitate suficientă de apă, atunci te vei simţi energică şi plină de viaţă pe tot parcursul zilei, fără să resimţi oboseala.

Tensiune arterială crescută/scăzută

Din cauza lipsei de apă, cantitatea de sânge din organism nu este suficientă pentru a umple complet arterele, nervii şi capilarele. Acest lucru poate provoca o creştere sau o scădere a tensiunii arteriale.