Cinci emoţii care ne provoacă boli fizice

atac cerebral jpeg

În momentul în care emoţiile se acumulează în fiinţa noastră, din cauza unei atenţii sporite şi a timpului îndelungat de menţinere a agitaţiei mentale, acestea se defulează prin stări de anxietate, atacuri de panică sau prin depresie.

Aceste tulburări apar deoarece organismul nostru are nevoie,conform instinctului de supravieţuire,să găsească un mod,fie şi forţat,de a descărca ceea ce este periculos pentru sănătatea noastră.

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru,în cazul în care acumularea de emoţii depăşeşte pragul de suportabilitate,aceste descărcări emoţionale ajung până în planul fizic şi încep să se manifeste tot felul de afecţiuni ale corpului,de la cele mai uşoare până la boli foarte grave.

Gravitatea bolii este dată de natura emoţiei,intensitatea ei şi perioada de timp în care a fost înmagazinată,iar transpunerea bolii în plan fizic poate dura şi câţiva ani. Rostul bolilor fizice este acela de a conştientiza asupra suferinţei sufleteşti şi necesită vindecarea ei.

De multe ori,nu dăm importanţă unei suferinţe sufleteşti,o ignorăm şi credem că aceasta nu se poate transforma într-o boala fizică. Din contră,cu cât lăsăm mai mult o boală sufletească netratată,cu atât mai intens va fi procesul de somatizare.