Cum îţi poate afecta primăvara sănătatea

1 73634 original jpg jpeg

Au trecut viscolele şi zăpezile şi a venit, în sfârţit, vremea frumoasă. Însă primăvara nu înseamnă doar floricele şi fluturaşi, ci o serie de boli care se pot agrava. Iată ce pericole te pândesc în acest sezon.

Umiditatea şi fluctuaţiile presiunii atmosferice,alături de polen şi praf,sunt doar câţiva dintre factorii ce generaeză sau agravează o serie  de boli,odată cu sosirea primăverii. De asemenea,pe fondul oboselii fizice instalate pe durata  iernii, persoanele care sufera de astm sau de ulcer,spre exemplu,pot constata o agravare a simptomelor acestor boli. Şi,nu în ultimul rând,acumularea de toxine şi dieta săracă în vitamine şi minerale,din timpul iernii,au secătuit organismul. Persoanele sănătoase se adaptează uşor la schimbarea anotimpului,însă cele care au o imunitate mai scăzutîă au risc sporit de îmbolnăvire.

Astenia

Vă simţiţi obosiţi şi irascibili şi aveţi frecvente dureri de cap? Este foarte posibil să vă fi afectate astenia de primăvară. Această tulburare depresiv-anxioasă se poate transforma într-o veritabilă depresie dacă nu recurgeţi des la plimbări în aer liber,nu faceţi sport şi nu luaţi vitamine şi minerale.

Alergia

Polenul,poluarea şi acarienii sunt principalii factori  ce favorizează alergiile. În organismul nostru se declanşează o reacţie de autoimunizare şi apare o inflamaţie la nivelul ţesuturilor,cu bariere contra unor substanţe care nu sunt tolerate. Polenurile afectează,în general,mucoasa nazală şi ocular,dar pot apărea şi urticarii.