Cum să arăți elegant fără efort: 9 trucuri

Este neapărat nevoie de o ocazie specială, o rochie extravagantă, un machiaj strident și încălțăminte cu toc, pentru a te simți elegantă? Ei bine, poți crea fără mari eforturi un look elegant, folosind articole simple de vestimentație, câteva accesorii, un machiaj lejer și un parfum delicat.

image

Simplitatea, naturalețea și aspectul îngrijit sunt caracteristicile pe care trebuie să le bifezi, pentru a te simți elegantă chiar și într-o zi oarecare.

Iată cum creezi o astfel de  ținută cu doar câteva trucuri simple.  

1.  Alege culori solide și neutre

Dacă vrei să creezi un look elegant, primul pas este să excluzi hainele cu modele și să le alegi pe cele mai simple. Culorile solide, de preferat neutre (gri, alb, negru, bej, maro), sunt mereu la modă, dar și ușor de stilizat, deoarece se potrivesc cu orice.

Fac excepție articolele cu modele clasice, cum ar fi dungi, carouri sau buline, atât timp cât nu sunt prea îndrăznețe și nu au un contrast puternic. O astfel de ținută nu ar trebui să conțină mai mult de 3 culori, iar acestea trebuie să fie complementare sau discrete.

2.  Alege accesorii potrivite

Detaliile fac diferența când vine vorba de eleganță. Accesoriile pot distruge sau pot îmbunătăți look-ul final. Curelele, ochelarii de soare, inelele, colierele, brățările, gențile și ceasurile trebuie să fie clasice și să aibă culori potrivite ținutei.

Asociază accesorii în tonuri calde (cum ar fi o cataramă aurie) la haine bej/maro și în tonuri reci (de exemplu o brățară argintie) la haine gri.

3.  Folosește un parfum delicat

Un miros plăcut este perceput ca fiind elegant și atractiv. Astfel, parfumul este de nelipsit. Acesta reflectă personalitatea, completează armonios întregul look și reprezintă, astfel, nota finală a ținutei. Alege-l în funcție de preferințe, dar ia în considerare mirosurile rafinate. Un parfum arabesc poate fi alegerea perfectă în acest caz. 

4.  Alege încălțămintea potrivită

Nu neglija nici încălțămintea! Da, este adevărat că o pereche de pantofi stiletto reprezintă o alegere ideală pentru o ținută elegantă. Totuși, nu este neapărat necesar să optezi pentru tocuri. Pantofii Oxford, spre exemplu, sunt un tip de încălțăminte elegantă fără toc. Vara, anumite modele simple de sandale fără toc pot fi, de asemenea, o alegere inspirată. Este, însă, important să optezi pentru culori neutre și un model potrivit pentru outfit-ul ales.

5.  Aranjează-ți părul și îngrijește-ți unghiile

Părul nu trebuie să fie neapărat drept, ca să arate elegant. Indiferent de tipul de păr, acesta trebuie să aibă un aspect îngrijit. Sunt de evitat coafurile prea sofisticate, cele mai simple fiind de preferat. De asemenea, asigură-te că unghiile tare arată mereu bine, dar evită culorile stridente. 

6.  Optează pentru un machiaj lejer

Și în ceea ce privește machiajul, sunt de evitat modelele sofisticate și fardurile colorate. Acesta trebuie să fie cât mai discret, să contureze trăsăturile și să scoată în evidență frumusețea naturală.

7.  Adaugă volum ținutei tale

Chiar dacă îmbraci o pereche de blugi, poți transforma radical o ținută casual într-una elegantă, dacă adaugi o piesă structurată, voluminoasă, cum ar fi un sacou, un palton sau o geantă.

8.  Evită trendurile

Trendurile sunt temporare, în timp ce stilul este permanent. Alege-ți hainele în funcție de stilul personal și nu în funcție de modă. De asemenea, optează pentru articolele cu aspect clasic, care sunt atemporale, în detrimentul celor aflate în trend.

9.  Menține o postură corectă

Postura modifică în mod substanțial orice look, dar și încrederea de sine și relațiile cu cei din jur. Ține spatele drept și privirea înainte! Acest lucru nu numai că te va face să pari mai înaltă și mai elegantă, ci va da și impresia că deții controlul.

Prin urmare, pentru a crea o ținută elegantă, nu este nevoie de idei foarte sofisticate. Eleganța este caracterizată de simplitate și reprezintă mai mult decât un stil vestimentar. Aceasta se reflectă inclusiv în atitudine și în modul în care te îngrijești. 

Sursa foto: Shutterstock.com



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg