Cum să te îmbraci în funcţie de forma corpului tău

Toate corpurile sunt frumoase indiferent de dimensiuni şi forme. Asemănările au dus la stabilirea unor categorii în care se încadrează fiecare corp feminin în funcţie de care se pot face cele mai inspirate alegeri vestimentare.

Cum săa te imbraci in functie de forma corpului  Sursa foto Shutterstock 415191826 jpg

La ce te ajută să ştii care este forma corpului tău? Este un instrument util atunci când te îmbraci și te va face să te simți încrezătoare în felul în care arăţi. Află ce anume te încadrează într-o categorie dintre cele cinci existente şi ce haine te avantajează!

Formă dreptunghiulară

Corpurile feminine ca acesta au șoldurile și lățimea umerilor asemănătoare. Prin urmare, acest corp feminin are un aspect atletic. Se caracterizează prin umeri drepţi, tendinţa de îngrăşare în partea de sus a spatelui, talie puţin definită, lipsa curbelor.

Te avantajează topurile care scot talia în evidenţă, texturile, tăieturile și culorile tari. Evită hainele fără formă și drepte. Adaugă piese vestimentare care dau iluzia de curbe și  acoperă forma dreaptă a corpului.

Forma triunghiulară

Triunghiul inversat este o formă a corpului feminin care subliniază un corp mai mic și lat. Pentru a afla dacă ai această formă a corpului, măsoară-ți umerii și șoldurile, iar dacă umerii sunt mai lungi, atunci acesta este tipul tău de corp. În general, femeile cu această formă corporală iau în greutate mai ales în partea superioară a corpului. Șoldurile sunt în general înguste, iar pieptul este mai mare

Optează pentru blugi cu talie joasă, topuri peplum, cu decolteu în V şi strânse în talie, fuste cu buzunare frontale pentru a crea mai mult volum și rochii din satin. În ceea ce privește croiurile, alege întotdeauna decolteuri în V și rochii evazate.

Ferește-te de hainele largi şi fustele creion care vor accentua partea inferioară a corpului îngust. Celebritățile cu formă de triunghi inversat, precum Angelina Jolie, știu cum să-și schimbe forma corpului creând iluzia de clepsidră. Scopul este să echilibreze umerii cu șoldurile. De aceea, cea mai bună opțiune este să adaugi mai mult volum șoldurilor. Un alt truc este să creezi această iluzie purtând un top mai închis și un pantalon sau o fustă deschisă la culoare.

Vezi și: Ectomorf, endomorf sau mezomorf? Cum îţi alegi dieta de slăbit în funcţie de forma corpului

Forma ovală ca de măr

Femeile în formă de măr au un bust mai mare, un abdomen pronunțat și șolduri largi. Când iau în greutate, se observă în zona pieptului și abdomenului, în timp ce picioarele rămân subțiri.

Dacă ai o astfel de formă corporală, îţi poţi schimba forma concentrându-te pe partea de sus sau de jos, alungând atenția de la zonele cu mai mult volum, cum ar fi abdomenul. Alege rochii uni și evită îmbrăcămintea foarte strâmtă, piesele supradimensionate, țesăturile rigide.

Forma de clepsidră

Acest tip de siluetă se caracterizează prin faptul că atât umerii, cât şi şoldurile au măsuri similare, cu diferenţa că talia este mai mică. Talie este definită, şoldurile au o formă rotunjită, coapsele tind să fie mai mari, părțile inferioare și superioare ale corpului sunt la fel de largi, iar când corpul ia în greutate, de obicei se distribuie uniform în întregul corp.

Cele care au această formă tind să concentreze cea mai mare atenție asupra taliei și să creeze curbe între piept și șolduri. Secretul este să scoți în evidență talia. Sfatul experților este să-ți urmezi forma corpului așa cum este. Pentru a-ți păstra forma corpului în proporțiile potrivite, ocoleşte hainele drepte, fără formă, supradimensionate, care adaugă volum pe umeri sau șolduri, sau imprimeurile în zona pieptului. Poartă decolteu în V și decolteu. Inspiră-te din look-urile celebrităților Kim Kardashian sau Jennifer Lope.

Citește și: Cum să alegi rochia perfectă în funcţie de forma corpului

Forma de pară sau triunghiulară

Unele dintre principalele caracteristici ale acestui tip de corp feminin în formă de pară sunt talia foarte bine definită, şoldurile şi coapsele de dimensiuni mai mari, partea superioară mai îngustă.

Din punct de vedere vestimentar, distrage atenţia de la șolduri și concentrează-te pe partea superioară a corpului. Ai grijă la proporții! Optează pentru piese vestimentare structurate în zona umerilor, pentru culori și țesături care evidențiază partea superioară, pentru fuste evazate, volane și straturi. Joacă-te cu jachete, paltoane și topuri pentru a crea look-uri diferite care creează volum în partea de sus.

FOTO: Shutterstock