Haine second-hand pe care n-ar trebui să le porţi niciodată. Evită şi aceste accesorii şi încălţăminte!

1 shopping 2181584 1280 jpg jpeg

Dacă eşti pasionată de modă, dar nu ai prea mulţi bani să cumperi tot ce visezi sau dacă trebuie să îmbraci 2-3 copii care cresc rapid, probabil eşti familiarizată cu veşnica problemă de a nu avea ceva bun de purtat. Totuşi, ocoleşte unele articole vestimentare vintage sau second-hand.

Cumpărarea hainelor sau a accesoriilor din magazinele second-hand n-a fost întotdeauna văzută cu ochi buni, însă, în ultimii ani, a devenit populară odată cu revenirea produselor vintage sau din deceniile trecute. Există o piaţă înfloritoare de chilipiruri şi se găsesc articole de îmbrăcăminte la preţuri avantajoase în magazinele second-hand. Cu toate acestea, nu toate articolele vestimentare devin mai bune odată cu uzura, mai ales atunci când este purtată de altcineva. Iată câteva haine şi accesorii pe care ar fi indicat să le cumperi noi!

Costumele de baie

Pe acestea le găseşti din abundenţă pe rafturile celor mai multe magazine odată ce vine primăvara şi hainele din sezonul rece dispar. Spre deosebire de îmbrăcăminte, costumele de baie sunt ceva se poartă la vedere la plajă sau piscină. De aceea, sunt introduse stiluri noi în fiecare an, iar cele vechi tind să fie aruncate. Poate că eşti fană a modelor de anul trecut sau poate găseşti unele într-un stil vintage, dar n-ar trebui să iei un costum de baie folosit. În plus, costumele de baie nu sunt de obicei făcute să dureze, aşa că există şanse mari să fie deja întins sau deteriorat.

Pălăriile

Cele vintage pot fi foarte drăguţe, în timp ce acelea noi au un preţ ceva mai ridicat. Totuşi, există o problemă cu pălăriile: sunt spălate rareori. Poţi pune o cămaşă la spălat, dar nu şi pălăriile de paie sau fetru. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să îndepărtezi sau să buretezi partea interioară. Nu poţi igieniza prea bine o pălărie fără să-i strici forma. O pălărie uzată va prezenta întotdeauna un risc de a acumula germeni sau paraziţi, aşa că este mai bine să fii cu capul gol decât să mergi cu o pălărie uzată.

Lenjeria de corp

Aceasta este un tip de îmbrăcăminte pe care o găseşti şi la preţuri mici fără a recurge la una second-hand. Dacă, totuşi, găseşti ceva de calitate, la un preţ mic, gândeşte-te de două ori înainte de a cumpăra lenjerie de corp. În timp ce un sutien uzat ar putea să fie acceptabil, presupunând că găseşti unul de mărime potrivită exactă, lenjeria de corp second-hand trebuie evitată, deoarece a fost în contact cu zone intime ale corpului altcuiva. Prin urmare, există întotdeauna posibilitatea de a lua bacterii care ar putea duce la o infecţie genitală.

Echipamentele sportive

Fie că faci exerciţii fizice în mod regulat, fie că vrei doar să te relaxezi purtând o îmbrăcăminte confortabilă, este posibil să te atragă pantalonii de yoga, sutienele sport sau jambierele. Aceste articole sunt purtate pentru a face activităţi care presupun apariţia transpiraţiei în exces. Oricât de bine le-ai spăla, este posibil să rămână pete de transpiraţie sau mirosuri greu de îndepărtat.

Încălţămintea

Pantofii, în special cei buni, sunt atât de scumpi când sunt noi, încât nu este de mirare că atrag cumpărători în multe magazine second-hand. Încălţămintea uşor de curăţat şi dezodorizat nu ar trebui să aibă un impact negativ asupra sănătăţii piciorului unui nou proprietar. Anumite tipuri de materiale pentru pantofi, în special din piele, tind să se muleze pe piciorul primului purtător, astfel încât aceşti pantofi s-ar putea să nu se potrivească niciodată unui al doilea proprietar chiar dacă par să aibă dimensiunea potrivită.