Cum scapi de ciuperca piciorului

1 74415 original jpg jpeg

Unghiile de la picioare sunt expuse unui risc de infectare de patru ori mai mare decât cele de la mână, iar bărbaţii suferă de onicomicoză (ciuperca piciorului) mai des decât femeile. Afecţiunea este, totodată, mai des întâlnită odată cu înaintarea în vârstă.

Cum apare onicomicoza?

Pantofii umezi sau picioarele care transpiră uşor reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea ciupercii. Riscul de infectare este cu atât mai mare cu cât există anumite zone vătămate ale unghiilor,cum este cazul persoanelor care suferă de psoriazis (boală de piele) şi diabet. Pe măsură ce ciuperca pătrunde tot mai adânc în unghie,se declanşează depigmentarea,îngroşarea şi fărâmiţarea acesteia. Unghia poate deveni albă,neagră,galbenă sau verzuie şi se poate chiar desprinde de deget. Chiar şi zonele înconjurătoare se pot inflama şi deveni dureroase,făcând ca mersul pe jos să devină dificil.

„ Din păcate opţiunile clasice de tratament sunt puţin numeroase şi includ creme topice antifungice (nu pot penetra unghia în mod adecvat pentru a îndepărta complet ciuperca),antifungice orale (pot dăună ficatului) sau îndepărtarea permanentă a unghiei,o opţiune deloc plăcută şi inestetică. Însă o nouă terapie complet nedureroasă care vindecă ciuperca piciorului este acum disponibilă prin intermediul laserului Sciton ”, explică Andreea Iftimie, medic estetician, clinica fUNGHIA.

Cum funcţionează?

Datorită tehnologiei avansate,laserul încălzeşte unghia până la un punct la care sporii ciupercii sunt distruşi,în timp ce temperatura atinge punctul critic,într-o manieră eficientă, confortabilă, dar mai ales sigură. În plus, terapia cu laser nu are efecte secundare, cum sunt cele asociate cu terapia medicamentoasă şi nu afectează unghiile şi ţesuturile din jurul lor.

De câte sedinţe este nevoie?

O şedinţă durează aproximativ 15-20 de minute pentru toate cele 10 degete de la picioare. În majoritatea cazurilor,ciuperca este eliminată după cel mult trei şedinţe.

Info:Pentru a evita reinfectarea este foarte importantă fierberea sau dezinfectarea ciorapilor şi aruncarea încălţămintei, deoarece sporii rămaşi în ţesături şi materiale favorizează reapariţia ciupercii.