De ce dezvolţi alergii ca adult

1 80342 original jpg jpeg

Dacă nu ai avut nicio alergie în copilărie sau adolecenţă, atunci este posibil să o dezvolţi pe parcursul vieţii. Alergia se dezvoltă atunci când sistemul imunitar este afectat de un agent extern. El poate provoca o serie de reacţii alergice, variind de la inofensive la cele semnificative - o iritare uşoară a pielii la probleme de respiraţie.

Reacţiile alergice pot fi cauzate de orice, de la alimente la praf şi nervozitate. Din ce în ce mai mulţi adulţi încep să dezvolte alergii. Cu toate că motivele şi cauzele exacte în ceea ce privesc motivele pentru care alergiile se dezvoltă mai târziu în viaţă sunt necunoscute, există câteva cauze comune care le provoacă, şi anume:

În timpul copilăriei şi la maturitate

De obicei, alergiile sunt dezvoltate fie în timpul copilăriei (şcoala primară), fie în timpul maturităţii timpurii. Este mult mai frecvent să dezvolţi alergii până în 20 de ani decât până la 30 sau mai târziu. Un motiv ar putea fi faptul că, în calitate de copil, eşti expus la mai mulţi alergeni şi astfel sistemul imunitar îi combate. Ca adult, este posibil să nu fii expusă la fel de mulţi alergeni din mediul extern, motiv pentru care începi să strănuţi şi să nu te simţi bine când ieşi afară, mai ales primăvara.

Alergiile existau

Dacă observi acum când eşti adult că suferi de o alergie, este posibil ca ea să nu fie nouă. Este posibil să suferi de ea de mai demult. Ea ar fi putut fi uşoară la început, dar odată ce s-a înrăutăţit, începi să observi simptomele – mâncărime, ochi înlăcrimaţi, nas înfundat. În plus, deplasarea într-un mediu nou poate declanşa alergia.

O infecţie sinusală?

Este posibil ca tu să nu suferi de fapt de o alergie, ci de o uşoară infecţie sinusală sau alte probleme sinusale. Dacă crezi că este o alergie, atunci mergi la medic pentru a face testele care arată dacă eşti sau nu alergică. Alergiile de obicei dispar mai târziu în viaţă, chiar dacă sistemul imunitar poate slăbi, crescând astfel riscul de infecţii.