De ce îţi este frig tot timpul

1 81361 original jpg jpeg

Senzaţia de frig este normală în anumite situaţii, dar nu şi atunci când temperaturile sunt ridicate. Deoarece corpul uman se bazează pe diferite reacţii chimice care menţin temperatura, senzaţia de frig poate anunţa o problemă de sănătate. Poate o deficienţă nutritivă, poate altceva. Important este să fie descoperită cauza la timp.

Iată care sunt considerate principalele cauze ale senzaţiei de frig:

Eşti prea slabă

Greutatea corporală mai mică decât normalul (subponderalitatea) poate fi o cauză pentru care îţi este mereu frig. Persoanele subponderale nu au un nivel adecvat de grăsime corporală pentru a fi protejate de temperatura scăzută.

Suferi de carenţă de fier

Fierul joacă un rol important în buna funcţionare a corpului. Acest mineral ajută celulele roşii din sânge să transporte oxigen în organism. Aşadar, dacă te confrunţi cu o deficienţă de fier, aceasta poate împiedica îndeplinirea procesului şi provoacă senzaţia permanentă de frig.

Circulaţia sângelui este slabă

Dacă circulaţia sângelui este slabă în organism, atunci este posibil ca aceasta să fie cauza pentru care ai mâinile şi picioarele reci mereu. Mai mult, dacă suferi de anumite probleme cu inima, este posibil ca partea stângă să fie mai mereu rece.

Nu dormi suficient

Este posibil să îţi die frig din cauză că nu ai dormit suficient. Tulburările de somn afectează sistemul nervos, precum şi mecanismul creierului care reglează temperatura corpului. Mai mult, un somn neodihnitor afectează metabolismul.

Tulburare afectivă sezonieră (SAD)

Depresia, anxietatea şi oboseala sunt legate de tulburarea afectivă sezonieră. Această tulburare scade nivelul de dopamină din cauza căruia poţi deveni foarte sensibilă la temperatură. 70-80% dintre cei cu tulburare afectivă sezonieră sunt femei, apărând cel mai frecvent în jurul vârstei de 30 de ani.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg