Suferi de anemie? Iată ce plante îţi vin în ajutor

1 73538 original jpg jpeg

Te doare capul, te simţi slăbită şi ţi-e mereu somn? Dacă ţi-ai făcut analizele şi medicul ţi-a spus că suferi de anemie, poţi să apelezi la remediile din plante pentru a-ţi creşte nivelul fierului din sânge.

Iată care sunt acestea!

Urzica

Tratează anemia şi îmbunătăţeşte tonusul. Pentru asta,amestecă 20 g de frunze de urzică,10 g de măcriş şi 10 g de pătlagină,într-un litru de apă. Lasă-le la macerat 12 ore. Apoi,pune amestecul la fiert. Lasă-l să se răcească şi filtrează-l. Bea câte o cană pe zi,timp de 3 săptămâni.

Citeşte şi:

Fierul şi cuprul,aliaţi împotriva anemiei

La ce este bun spanacul?

Creţişoara

Datorită sărurilor minerale pe care le conţine,creţişoara este indicată în tratarea anemiei. Prepară ceaiul dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă clocotită. Lasă ceaiul să se infuzeze,după care strecoară-l. Bea 3 căni pe zi,timp de 20 de zile.

Cătina albă

Planta este bogată în vitamine şi are efect tonic asupra organismului,de aceea fitoterapeuţii o recomandă în tratarea anemiei. Consumă 20-30 de grame de fructe proaspete,în fiecare zi,sau prepară un sirop din cătină. Pentru asta ai nevoie de 500 g fructe şi 800 g miere de albine. Spală fructele,pasează-le cu furculiţa şi pune-le în borcane. Adaugă mierea,amestecă şi păstrează la frigider. Ia câte 2 linguriţe de sirop dimineaţa,timp de o lună.

Ţintaura

Dacă ai lipsă de fier apelează şi la remediile din ţintaură. Prepară vinul de ţintaură astfel:pune 6 linguri de ţintaură mărunţită,3 tulpini înflorite de busuioc şi 6 linguri de miere într-un litru de vin negru. Lasă la macerat 2 săptămâni,după care filtreză amestecul. Ia de 2 ori pe zi câte 1-3 linguri înainte de masă.

Spanacul

Bogat în vitamine,în minerale,în fibre alimentare şi acid folic,spanacul este indicat celor care suferă de anemie. Deoarece prin fierbere îşi pierde majoritatea principiilor sale active,nutriţioniştii recomandă să se consume proaspăt şi crud,fie în salate,fie sub formă de suc. Prepari sucul din două mâini de spanac tăiat cât mai mărunt,peste care torni 200 ml de apă şi amesteci cu o lingură de lemn. Laşi combinaţia la macerat,timp de 4 ore,după care o filtreazi şi o consumi.

Sfecla roşie

Sfecla roşie conţine fier,magneziu şi vitamina B6,esenţiale pentru combaterea anemiei. Contra acestei afecţiuni se recomandă o cură de o lună cu sfeclă crudă,din care se consumă câte 150 de grame,o dată la două-trei zile.



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg