De ce transpiri când dormi. Când e cazul să te îngrijorezi

de ce transpiri când dormi jpeg

Te-ai trezit vreodată din somn şi erai transpirată? Probabil te întrebi de ce transpiri când dormi? Dacă se întâmplă în mod repetat, poate fi asociată cu afecţiuni medicale şi pot necesita o evaluare. În plus, transpiraţia poate avea semnficaţie diferită la copii şi la femeile care sunt la menopauză.

De ce transpiri când dormi - Iată care pot fi motivele pentru care transpiri în somn: 1. Temperatura corpului şi mediul de dormit

În primul rând,cel mai frecvent motiv pentru care transpirăm în somn ar putea fi creşterea temperaturii corpului din cauza căldurii din cameră. Atunci când temperatură din cameră este ridicată şi purtăm pijamale care sunt groase sau ne acoperim cu o plapumă groasă,este normal să transpirăm. Acest lucru este în mod clar normal.

În plus,există variaţii normale ale temperaturii corpului pe tot parcursul somnului. Cei mai mulţi oameni experimentează o creştere spre dimineaţă,de multe ori în jurul orei 4. Mai mult decât atât,în timpul anumitor faze ale somnului,sistemul nervos autonom,cel care controlează temperatura corpului,ritmul cardiac,tensiunea arterială şi alţi factori,este solicitat şi poate conduce la apariţia transpiraţiei.

2. De ce transpiri când dormi - Tulburările de somn

Nu ar trebui să fie nicio surpriză faptul că tulburările care afectează somnul ar putea duce la apariţia transpiraţiei pe timpul nopţii. Cea mai frecventă este apneea de somn. Dacă te lupţi să respiri în timpul somnului,acest lucru va duce la un efort sporit de respiraţie. Fiecare episod de apnee poate provoca o explozie de cortizol,hormonul natural de stres al organismului,pentru a determina respiraţia normală.

La copii,în special la cei mici,respiraţia anormală în somn poate duce la apariţia transpiraţiei. Copilul se poate trezi cu faţa roşie şi ud de transpiraţie. Acest lucru ar trebui să determine o evaluare medicală suplimentară,în special dacă sforăitul şi alte semne de apnee sunt prezente.

Când vine vorba despre de ce transpiri când dormi, femeile pot avea o incidenţă crescută a bufeurilor în timpul somnului,deoarece această tranziţie este prezentă dacă eşti în perioada de menopauză. Interesant este că,riscul de apnee de somn obstructivă creşte de 10 ori mai mare în acea perioadă din cauza pierderii de estrogen şi progesteron. Prin urmare,transpiraţiile în timpul somnului la femeile mai în vârstă pot să apară cu menopauza,ca  urmare a apeei în somn.

În cele din urmă,coşmarurile şi anxietatea pot provoca atacuri de panică şi transpiraţie în timpul somnului.

Alte cauze care pot duce la apariţia transpiraţiei în timpul somnului:

Sunt mai multe cauze care duc la apariţia transpiraţiei în timpul somnului,de aceea trebuie luate în considerare. Dacă sunt prezente şi alte simptome,cum sunt febra şi scăderea bruscă în greutate,este important să discuţi cu un medic.

-Infecţiile;

-Medicamentele,în special antidepresivele;

-Hipertiroidismul;

-

;

-Tulburările vegetative.

Apneea în somn