Efectele adverse ale suplimentelor de vitamine

1 76888 original jpg jpeg

Thomas Fuller, un renumit istoric englez, a spus odată: „Sănătatea nu este evaluată până când nu apare boala". Cei mai mulţi dintre noi pot fi de acord cu citatul de mai sus, deoarece prin stilul nostru de viaţă dezorganizat, ignorăm adesea simptomele care pot indica faptul că sănătatea nu este tocmai bună!

De exemplu, chiar dacă ştim că anumite alimente afectează stomacul, continuăm să le consumăm. De fapt, majoritatea avem tendinţa de a repeta greşelile făcute. Dar, fără o sănătate bună, este imposibil să avem o viaţă liniştită şi lipsită de griji.  

Dacă aflăm că suferim de o boală, nu ne mai bucurăm de nimic. Chiar şi o mică durere de cap sau o răceală ne poate provoca disconfort, astfel încât ar putea fi mult mai rău dacă ajungem să suferim de o boală mai gravă.

Aşadar, majoritatea facem un efort conştient de a ne menţine sănătoşi, nu? Încercăm să mâncăm cât mai sănătos, începem să practicăm exerciţii fizice şi aşa mai departe, şi totuşi, se poate ca la un moment dat să ne îmbolnăvim. Un alt lucru pe care îl mai facem pentru a preveni afecţiunile este să luăm suplimente de vitamine.

Aceste suplimente ar putea fi prescrise de medic sau ar putea să le luăm pe cont propriu. Acum, credem că suplimentele de vitamine ar putea fi sănătoase. Cu toate acestea, un studiu recent a arătat că suplimentele de vitamine ar putea de fapt să dăuneze sănătăţii noastre! Iată ce efecte negative pot produce suplimentele de vitamine, luate în exces.

Pot bloca arterele

Unele suplimente de vitamine pot conţine substanţe nocive care pot înfunda arterele, la fel ca şi colesterolul, crescând astfel riscul de atac de cord.

Pot cauza alergii

Multe dintre pilulele de vitamine conţin coloranţi sintetici (capacele de capsulă colorate) şi ei sunt strâns legaţi de provocarea alergiilor şi de mâncărimea pielii.

Pot lăsa urme de toxine în organism

Studiile arată că urmele de toxine precum plumb, cadmiu, etc., care sunt folosite când suplimentele de vitamine sunt fabricate artificial, sunt periculoase pentru sănătate.

Pot afecta stomacul

Luând mai mult decât doza de vitamine prescrisă de medic poate provoca efecte secundare ca: diaree, alergii, durere de stomac. De aceea, este extrem de important să consulţi un medic înainte de a lua aceste pastile.

Pot interfera cu alte medicamente

Mulţi oameni urmează şi un alt tratament medicamentos în timp ce le sunt prescrise şi suplimentele de vitamine. Dar această combinaţie se poate dovedi dăunătoare sănătăţii, deoarece pastilele ar putea reacţiona negativ una cu cealaltă.

Credit foto: www.boldsky.com