Fără durere, e plăcere!

1 61612 original jpg jpeg

Durerile de spate reprezintă un disconfort fiziologic resimţit de populaţia adultă, mai ales în intervalul de vârstă 35-55 de ani. Conform studiilor, 5 din 10 adulţi suferă de dureri de spate, cauzate de cele mai multe ori de munca fizică, manipulare a unor greutăţi, poziţiile statice îndelungate.

Durerile de spate pot începe brusc,imediat după un efort fizic,sau pot fi dureri cronice,constant într-un singur punct sau care iradiază către alte zone. În ceea ce priveşte distribuţia pe sexe,femeile sunt cele mai predispuse la durerile de spate:în sarcină,când greutatea suplimentară afectează sistemul osos,în perioada alăptării,din cauza poziţiei,sau în general,datorită genţiler grele purtate pe un singur umăr.

Tipurile de durere asociate inflamaţiei,leziunii,contracturii musculare coexista de cele mai multe ori şi nu cedează la administrarea unei singure substanţe. Cea mai eficientă atitudine este administrarea unei combinaţii de substanţe care combat durerea prin mai multe mecanisme,potenţând astfel acţiunea analgezică. 

Dar acum există pe piaţă un produs inovator,pentru administrare locală,cu o combinaţie unică de trei substanţe active prin care este potenţate acţiunea analgezică a acestuia şi este atenuată rapid senzaţia de durere. Asocierea dintre piroxicam,clorhidrat de ciclobenzaprină şi lidocaină acţionează asupra durerii prin trei mecanisme diferite.

Piroxicamul face parte din grupa antiinflamatoarelor şi analgezicelor,utilizat pe scară largă în afecţiunile dureroase de natură musculară şi articulară. Prin administrarea locală,prin masaj direct la locul dureros se evită efectele adverse care apar de obicei la administrarea altor antiinflamatoare (dureri şi iritaţii gastrice).  Lidocaina este un anestezic local cu efect imediat,care diminuează transmiterea senzaţiei de durere de la locul dureros către creier şi astfel scade percepţia durerii.

Clorhidratul de ciclobenzaprina este un analgezic cu mecanism asemănător anestezicelor locale. O asemenea combinaţie de substanţe permite utilizarea unei cantităţi mai mici de produs pentru tratarea durerilor,iar prin forma farmaceutică de gel,absorbţia este mai rapidă fără a mai fi nevoie de masaj la locul dureros,avantaj mai ales în cazul afecţiunilor traumatice la care durerea intensă nu permite masajul.