Greşeli vestimentare care te fac să pari mai în vârstă

Fiecare are propriul stil, dar unele greșeli de modă creează un aspect bătrânesc.   Evaluează-ţi garderoba măcar la jumătate de an pentru a dona articolele vestimentare care nu ţi se mai potrivesc, nu mai reflectă stilul personal sau nu mai sunt la modă!

image

Hainele formează oricui o primă impresie despre cine ești ca persoană, de aceea este important să-ți cunoști sau să-ţi formezi un stil personal și să ai o garderobă cu haine care să-ţi reflecte personalitatea. Pe măsură ce anii trec, ar trebui să se modifice și stilul odată cu propriul corp. Poate fi mai dificil să te adaptezi, dar tendinţa ar trebui să fie aceea de a exclude hainele sau accesoriile care adaugă mai mulţi ani decât ai în realitate.

Accesoriile oversized

Accesorizarea excesivă este una dintre greşelile care te pot face să mai îmbătrânit. Totul ţine de echilibru. În timp ce bijuteriile îndrăznețe și voluminoase atrag atenţia, uneori pot fi exagerate și pot afecta o ținută. Ai colecția de bijuterii plină de articole îndrăznețe și voluminoase? Este posibil să te facă să arăți mai în vârstă.

Optează pentru bijuterii mai simple şi încearcă să eviți să porţi prea multe piese îndrăznețe simultan pentru un aspect mai clasic.

Extrapont

Broșele arată bine pe un blazer sau o piesă similară, dar nu este indicat să le porţi tot timpul pe tot felul de haine.

Ai grijă cum porţi hainele cu imprimeuri!

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, ar fi mai bine să pui deoparte hainele cu imprimeuri animale. Dacă îţi plac foarte mult, nu purta două sau mai multe tipuri în acelaşi timp şi nu din cap până în picioare.

Te-ar mai putea interesa: Care este diferenţa dintre hainele vechi şi vintage

Haine prea largi sau prea strâmte

Pe un trup tânăr, slab, hainele strâmte pot arăta bine, dar dacă ai depăşit 30 de ani, evită să alegi numai vestimentaţie mulată. Vei arăta ca și când te străduiești prea mult să pari altcineva sau mai tânără. Este valabil şi pentru hainele largi. O rochie lejeră de vară ar putea fi potrivită într-un anumit context, dar, alese frecvent, hainele ovesized te fac să pari mai în vârstă.

Hainele vechi, demodate sau uzate

Moda este ciclică, iar hainele mai vechi s-ar putea să revină la modă, dar poate că pur și simplu nu arăți atât de retro șic pe cât crezi. Alege blugi clasici din denim şi menține ținutele atemporale și simple.

Dacă îţi place să urmezi tendințele, încorporează în garderoba ta o pereche de panteloni din denim, la modă pentru sezonul actual şi elimină una mai veche, cu semne de uzură.

Vezi şi: Cele 7 părţi ale corpului care îţi trădează vârsta, indiferent de machiaj sau de hainele purtate

Te îmbraci adesea monocrom sau exagerat de asortat

Pe măsură ce îmbătrânim, avem tendința să devenim puțin mai plictisitori în privinţa culorilor hainelor pe care le alegem. Monocromul poate fi grozav, dar nu vei avea un stil atrăgător dacă alegi să porţi negru sau alb tot timpul, din contră, te va îmbătrâni.

Negrul este o culoare sigură pentru multe femei și te poate face să arăți mai slab, dar te poate face să arăți mai în vârstă dacă o porți prea des şi de sus până jos. Adaugă câteva piese colorate sau imprimeuri distractive pentru a avea o garderobă tinerească.

Şi asortarea exagerată îţi poate adăuga nişte ani în plus. Este o artă să asortezi hainele și accesoriile. Ai grijă să nu asortezi întotdeauna pantofii, geanta, pălăria și cureaua. Este puțin prea mult.

Ochelari cu rame demodate

Stilurile de ochelari au evoluat cu siguranță de-a lungul anilor și ochelarii actuali s-ar putea să te facă să arăți mai bătrân. Alege rame la modă sau potrivite cu vârsta. Ia în considerare şi acest aspect când vrei să-ţi reîmprospătezi stilul.

Citeşte şi: Cele mai ciudate tendinţe în modă din lume. Rochiile cu arsenic şi hainele cu efect bufant pe burtă

Renunţă la încălţămintea uzată

Oricât de comodă ar fi, încălțămintea cu semne evidente de purtare îndelungată sau cu o formă demodată te va face să pari mai în etate. Dă o raită prin magazine şi alege ceva mai în ton cu ce se poartă. Dacă alegi de obicei pantofi negri, încearcă ceva diferit şi probează unii de altă culoare.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg