Importanța creării ținutei, folosind articole vestimentare adecvate condițiilor exterioare

Alegerea ținutei potrivite necesită atenție sporită, deoarece modul în care ne prezentăm lumii prin îmbrăcămintea noastră poate avea un impact semnificativ în relațiile interpersonale, asupra încrederii și stimei de sine.

image

Care sunt motivele acordării unei atenții deosebite hainelor pe care le purtăm?

În primul rând, hainele pe care le purtăm pot influența modul în care suntem percepuți de ceilalți. Oamenii ne judecă în funcție de aspectul nostru, indiferent dacă ne place sau nu. O ținută bine pusă laolaltă poate comunica profesionalism, competență și încredere, făcându-ne mai probabil să fim luați în serios într-un mediu de afaceri sau unul academic. Pe de altă parte, o ținută prost aleasă poate transmite mesajul opus, creând o imagine neprofesionistă sau care a fost neglijată.

Pe lângă faptul că influențează modul în care suntem percepuți de ceilalți, hainele pe care le purtăm pot avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra propriei noastre încrederi și stime de sine. Când arătăm bine, ne simțim bine. Purtarea unei ținute potrivite poate duce la sentimente plăcute, oferind un impuls de încredere în sine care poate fi transmis în alte domenii ale vieții fiecăruia.

Alegerea unei ținute bune în funcție de vreme este importantă pentru că asigură confortul necesar. A crea ținute adecvate presupune a se ține cont de anotimp, deoarece ajută la menținerea căldurii corporale în perioada rece, iar în perioada caldă se asigură răcirea corpului și evitarea supraîncălzirii acestuia.

Iată câteva idei de ținute potrivite pentru fiecare sezon:

- Primăvară: în partea superioară se poate opta pentru o jachetă lejeră, un pulover ușor sau un cardigan lung, urmat de o cămașă cu mâneci lungi, iar în partea inferioară se pot alege jeanși mulați și o pereche de botine de damă cu toc gros.

- Vară: în acest sezon se potrivesc haine realizate din materiale naturale și ușoare. O ținută potrivită pentru o zi toridă de vară poate fi compusă dintr-un tricou de bumbac, o fustă scurtă, sandale sau mocasini, iar la final asortate cu o pălărie și o pereche de ochelari de soare.

- Toamnă: fiind un anotimp umed, este importantă alegerea unei jachete impermeabile. Se poate crea o ținută dintr-un hanorac, o pereche de pantaloni cargo și ghete din piele.

- Iarnă: în acest anotimp, ținutele potrivite se creează din straturi de haine. O jachetă din puf natural, un pulover din lână pe gât, o pereche de pantaloni cu izolație termică și cizme îmblănite sunt o combinație perfectă pentru zilele reci de iarnă.

Este de reținut că articolele vestimentare cele mai importante sunt cele care intră în contact direct cu mediul, printre acestea aflându-se gecile, jachetele și încălțămintea. Pe site-ul celor de la reverse.ro se găsește o varietate de pantofi potriviți pentru toate anotimpurile.

            Care sunt consecințele alegerii unei ținute nepotrivite?

În cazul nerespectării condițiilor exterioare, se poate ajunge la o serie de consecințe negative:

 • Pe perioada iernii este necesară acoperirea unei suprafețe mari a corpului. În caz contrar, acest lucru poate duce la hipotermie și degerături, fiind afecțiuni deosebit de periculoase.
 • În sezonul cald, dacă ținuta nu este compusă din materiale care permit pielii să respire, este posibilă apariția unui disconfort termic, ducând la transpirație excesivă sau senzație de leșin. Mai mult, expunerea îndelungată la soare fără utilizarea produselor cu protecție solară poate duce la arsuri ale pielii. De asemenea, evitarea accesoriilor precum ochelarii de soare sau pălăriile pot crește riscul de insolație.

În concluzie, alcătuirea ținutei zilnice din articole vestimentare potrivite este deosebit de importantă pentru a oferi protecția necesară împotriva factorilor externi, dar și pentru păstrarea în timp a încrederii în sine.

Sursă foto: unsplash.com.Recente

Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg